Diyarbakır'daki  patlama ile Bakanlardan ilgili açıklama Geldi

Diyarbakır'daki patlama ile Bakanlardan ilgili açıklama Geldi

Diyarbakır'daki patlama ile Bakanlardan ilgili açıklama Geldi

Diyarbakır Valiliğinde yapılan basın açıklamasında, Devlet Bakanları Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz’ın önemli açıklamalarda bulundu.
 

Diyarbakır’da dün yapılan HDP mitinginde meydana gelen patlamalarla ilgili düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, olayın en kısa sürede aydınlatılacağını belirterek, sosyal medyada dolaşan yalan bilgiler hakkında önemli uyarılarda bulundular.

 “Patlamalar cep telefonu düzeneği ile gerçekleştirildi”

Miting alanında yaşanan patlamada iki insanın hayatını kaybettiğini ve taziyelerini ilettiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Patlamada ölen insanların defnedildiklerini ve şu an 2’si polis, 80 civarında insanında yaralı olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

Bakan Eker, “Bunların büyük bir kısmı ağır yaralı değil. Bunlar da kesik, yanık ya da şarapnel parçaları sonucu yaralananlardır. 8 insanımızın durumu ise ağır. Bazıları ameliyata alındı. Patlama ile ilgili EGM’den uzman ekip geldi. Olay yeri inceleme sabaha kadar devam etti. Bütün bulgu ve deliller alındı ve toplandı. Ard arda yapılan patlamaların biri TNT kaynaklı. Bombanın içinde bilyeler var. İki patlamada da cep telefonu düzeneği tespit edildi. Bunlar titizlikle inceleniyor.” dedi.

 “Olayda art niyet yoktur”

Bu saldırıyı yapanların bunun hesabını vereceklerini belirten Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlet ve hükümet olarak bunu ortaya çıkaracak her türlü çalışama yapılıyor. Seçimden iki gün önce bu saldırı açık ve net olarak insanların iradesine yapılmıştır. Diyarbakır’da, HDP mitinginde 2 bin 360 güvenlik görevlisi görev aldı. Daha önceki mitinglerde bu civarda polis görevli oldu. Salı gününden itibaren HDP ile güvenlik görevlileri koordineli olmuştur. HDP’li yöneticilerin istekleri doğrultusunda tedbirler alındı. Miting alnına girişte HDP mitinginin tertip komitesi de arama yaptı. Onlar da ayrıca insanları denetlediler. Böylece buna rağmen maalesef bu menfur saldırı oldu.” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medya haberlerine itimat edilmemelidir”

Kamuoyunda sosyal medya eliyle bilgi kirliliği oluşturulduğunu ve bu durumun bir takım siyasi emellere alet edildiğini kaydeden Bakan Eker, dün patlama sonrası sosyal medyada yapılan kan anonslarına dikkat çekti.

Bakan Eker, “Hâlbuki ilimizdeki sağlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre hiçbir şekilde kana ihtiyaç olmadığına dikkat çektiler. Ama sosyal medyada insanlara, ‘kan ihtiyacı var’ diye baskı yapıldı. Emniyetin içinde, emniyeti kışkırtmak için yaralı polisin öldüğüne dair haberler yapıldı. Belli ki kirli ve karanlık zihin eller ortalığı karıştırmaya uğraşıyor. Bu tür haberlerin itiyatla karşılanması lazım. Bunların manipülatif olduğu ve algı oluşturmak için yapıldığı bilinmelidir. Yapılan sağduyu çağrılarını memnuniyetle karşılıyoruz. İkisi zırhlı 5 polis aracı dünkü saldırılar da kullanılamaz hale geldi. 9 polis yaralandı bazıları da bıçak ve taş darbeleriyle yaralandı. Biri de ağır yaralıdır.” bilgisini paylaştı.

“Sosyal mühendislikler ile ülkenin geleceği tayin edilemez”

Gerekçe ne olursa olsun yapılan saldırıyı tasvip etmediklerini ve bunu tüm siyasi partilere yapılmış gibi gördüklerini belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise şunları söyledi:

“Seçim öncesi böyle bir saldırının yapılması art niyetleri ortaya koyuyor. Saldırıyı yapan alçak provokatörler seçimin sonucunu etkilemek istiyorlar. Buna en güzel cevap sandığa gidip bu amacı boşa çıkarmakla olacaktır. Ülkede provokatörler değil, milli irade kazanacaktır. Hiç kimse sosyal mühendisliklerle ülkenin geleceğini tayin edemez. Ülkenin geleceğini tayin edecek olan halktır. Yarın herkes sandık başına gidip oyunu kullansın. Bu tür oyunlara gelinmemelidir.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.