Diyet Kola Sağlığa Zararlı mı? Kalorisi ne kadar?

Diyet Kola Sağlığa Zararlı mı? Kalorisi ne kadar?

Diyet kola sağlığa zararlı mı? Diyet kolanın kalorisi ne kadar?Sizlere diyet kolanın masum görünen kalori gerçeğini anlatacağım.

Kola günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasına çoktan girdi. Sizlere bütün yaş grupları arasında sıkça tercih edilen, genel olarak asitli içecek olarak adlandırılan ve içerisinde yoğun miktarda şeker bulundurması sebebiyle tartışmaların sık sık odağı olan kolanın gizlenen yönlerini açıklayacağım. Söylendiği gibi diyet kolanın kalorisi (330ml/1cal) değerinde mi ?

Diyet olması ya da sıfır şeker(zero) olması acaba şekerin zararlı etkisini önlüyor mu?

Rakamlarla bazı noktaları öncelikle aydınlatacak olursak, ortalama bir kola ya da asitli içecek yaklaşık olarak 150 kalori ve 38-39 gram  şeker içermektedir. Diyet ve zayıflama kavramlarının giderek öne çıktığı günümüz dünyasında kalorinin asıl kaynağı olan bu şekerden kaçınmak öncelik haline geliyor. Asitli içeceklerden vazgeçemeyenler soluğu diyet içeceklerde almakta fakat Singapurlu bilimadamlarının yaptığı araştırmalar bu tercihi sorgular nitelikte. 30 genç erkeğe, her gün sabah kahvaltısında ve sonraki öğünlerde diyet kola verildi ve içerisinde yapay tatlandırıcı Aspartam ve Stevia olan bu içeceklerin en az kola kadar tehlikeli olduğu sonucuna ulaşıldı. Çünkü normalde kandaki şekeri dengeleyen insülin şekeri kolaylıkla tespit edebilirken yapay tatlandırıcılara karşı bir denge kurmada zorlandığı saptandı.

Araştırma Uluslararası Obezite Dergisinde yayımlandı ve denekler üzerinde yapılan çalışma sonucunda diyet kolanın yine de daha az kalori alımını sağladığı ve bu sebeple kilo verme üzerinde olumlu etkisi olduğu açıklandı. Çalışmanın iki yönlü bulgularının genel sonucunda ise diyet kola tercih etmenin günlük kalori miktarında, normal kolaya göre belirli bir azalma saladığı ve bu durumun nihayetinde kilo vermeyi salayabileceği belirtildi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.