Doğu Akdeniz'de bulunan doğal gaz ve petrol rezervleri hesaplanıyor !!!

Doğu Akdeniz'de bulunan doğal gaz ve petrol rezervleri hesaplanıyor !!!

Doğu Akdeniz'de başta ülkemiz olmak üzere 20 ülke doğalgaz ve petrol için bölgede faaliyet gösteriyor. Peki ülkemiz doğalgaz ve petrol rezervlerini bulabildi mi ?

Doğu Akdeniz'deki 3.5 trilyon metreküp doğalgaz ve 2 milyar varil petrole ulaşmak için araştırma ve sondaj yapan 4 Türk gemisi, 4'üncü sondajı tamamladı. 6 sondaj daha yapılacak ve bu sondajlar sonucunda rezervlere ulaşabileceği hesaplanıyor. 

Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz faaliyetlerini  TPAO yürütüyor. TPAO'ya ait Fatih, Yavuz ve Barbaros gemileri arama ve sondaj faaliyetleri yapıyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), ABD'li Exxon Mobil ve Noble, Fransız Total, İtalyan Eni, Güney Koreli Kogas, Katar Petroleum Doğu Akdeniz'de doğalgaz ve petrol bulmak için çalışma yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.