DOĞUM KONTROLÜNDE DEVRİM!

DOĞUM KONTROLÜNDE DEVRİM!

Portekizli bilim insanları erkekler için doğum kontrol hapı geliştirdi. Sperm hareketlerini durdurarak kısa sürede etki ediyor.

İngiltere’deki Wolverhampton Üniversitesi bilim insanları Portekili bilim insanlarının da yardım ve desteği ile doğum kontrolünde devrim niteliği taşıyan erkekler için doğum kontrol hapı ürettiler. Erkeklere yönelik üretilen doğum kontrol hapı, sperm hücrelerinin kuyruğuna etki ederek onların yüzmelerini engelliyor. Böylece bu spermler yumurtayı dölleyemiyor. Yapılan araştırmalara göre bu hapın cinsel ilişkiden sade ve sadece birkaç dakika önce alınması yeterli oluyor. Hapı geliştiren ekip üyesi Prof. John Howl: "Sonuçlar heyecan verici ve neredeyse anında etkili. Sağlıklı bir sperme geliştirdiğimiz bileşim eklendiğinde, birkaç dakika içinde sperm hücresi hareket edemez hale geliyor." Şeklinde açıklama yaptı.

Çalışmalar Devam Ediyor

İngiltere’deki Wolverhampton Üniversitesi bilim insanları Portekili bilim insanlarının ürettiği bu yeni merakları üzerine çeken doğum kontrol hapının, canlı hayvanlar üzerinde test edilmesine iki yıla kadar başlaması planlanıyor. Canlı hayvanlar üzerindeki testlerin bu hapın başarılı olması durumunda, çığır açacak yeni doğum kontrol hapının 2020'li yıllarda piyasa sürülmesi bekleniyor. Araştırmacılar bu yeni doğum kontrol hapının da yüzde yüz başarıyı sağlayamayacağı konusunda uyarısında bulunuyor.

Erkekler için olan bu doğum kontrol hapının hedeflenen başarıya ulaşması kadınlar için bir müjde niteliği taşıyor. Bazı kadınların sağlık sebebiyle ve doğum kontrol ilaçlarının bazı yan etkilerinden çekinmesi sebebiyle bu ilacı kullanamadığı biliniyor. Bu hap bu açıdan kadınlar ve çiftler için kurtarıcı olacağa benziyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.