Dolar 3.11 TL Oldu!

Dolar 3.11 TL Oldu!

Dolarda yaşanmaya devam eden ciddi yükselmeler Türkiye'de bütçeyi sarsmaya devam ediyor, Türkiye'nin kritik bir dolar açığı yaşadığı bu zamanlarda ekonomide bir takım sorunların olduğu ifade edilmekte.

Merkez Bankası tarafından gelmesi beklenen büyük faiz indirimi ve bunun yanı sıra Amerika tarafından yapılan operasyonlar ve Musul'da yapılan terör örgütünden temizleme operasyonları dolayısı ile bütçede herhangi bir açık olmaması adına doların satış fiyatının 3.11 TL olduğu ve Amerika tarafından dolar fiyatlarında ciddi oynamaların söz konusu olmaya devam edecek olduğu iddia edildi.

Terör örgütlerine karşı son zamanlarda yapılmaya devam edilen operasyonlar, dünyada yapılan siyasi atışmalar ve daha bir çok olayda dolar ciddi fırlamalar yaşamış ve bunun etkisinin siyasi olarak değil vatandaş tarafından sorunlara neden olduğu ifade edilmişti. Doların bu dakikalarda 3.11 TL ve üzerine çıkmasının hemen ardından özellikle online alışveriş siteleri (Ebay, Amazon, Aliexpress) dolar kurunun artması dolayısı ile alım ve satım aşamasında euro ve dolar kurunu saniye saniye hesaplamaya başladı. Türkiye bundan sonra %11 civarında daha az alım yapmak zorunda bırakıldı. Zira doların artmasının hemen ardından hem ürünlere gelen zamlar hem dolara gelen zam ürünlerin alım gücünü azaltmaya neden oluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.