DRONE’LARA KARŞI YENİ SİSTEM : ALKA

DRONE’LARA KARŞI YENİ SİSTEM : ALKA

Roketsan, hedefe özel olarak gece ve gündüz şartlarında kullanılabilen, üzerlerinde çeşitli faydalı yükler taşıyabilen, farklı güdüm çözümleriyle seyir özelliği kazandırılmış Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi, ALKA’yı üretti.

Roketsan, hedefe özel olarak gece ve gündüz şartlarında kullanılabilen, üzerlerinde çeşitli faydalı yükler taşıyabilen, farklı güdüm çözümleriyle seyir özelliği kazandırılmış mini/mikro insansız hava araçları (İHA) ve meskun mahallerdeki bombalı tuzaklar ile yol kenarlarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların güvenli menzilde durdurulması ya da imha edilmesi için Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi, ALKA’yı üretti.

Elektromanyetik enerjiyi ve lazer enerjisini belirli bir alana yönlendirebilen ALKA YESS, elektromanyetik karıştırma yeteneği ile tek veya sürü halindeki drone’ların işlevsel olarak engellenmesini; elektromanyetik ve lazer tahrip yeteneğiyle de drone’ların, drone sürülerinin ve el yapımı patlayıcıların (EYP’ler) güvenli mesafeden imha edilmesini sağlıyor.

Roketsan'ı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.