DÜNYA İKİNCİSİYİZ !

DÜNYA İKİNCİSİYİZ !

3 Konya sporcusundan oluşan Genç Erkek Skeet Milli Takımımız Moskova'da takımlar dünya 2.si oldu.

Neden madalya gelmiyor, nerede yanlış yapıyoruz, bilmediğimiz birşeyler mi var” soruları sorulurken göz ardı edilen bir gerçek vardı;

Türkiye'de şu an sadece ve sadece 11 genç erkek skeet sporcusu var.

Bunların en iyi 3'ü skeet milli takımını oluşturuyor ve bu takım dünya ikincisi oluyor. Aslında bu sayıyla uluslararası düzeyde yüz sene başarısız olsanız kimsenin yadırgamaması gerekir. Kayda değer bir başarı elde etmenize ise adeta mucize veya imkansız gözüyle bakılır. Çoğu ülkedeki poligon sayısı dahi bizdeki sporcu sayısının kat kat üzerindedir. İnsan kaynağımızı bu spora çekemiyoruz ve dolayısıyla rahatlıkla dünyanın zirvesine yerleşecek potansiyelimizi kullanamıyoruz.

Ama Bilgin Atıcılık Spor Kulübü ailesi bu bahaneye de sığınmadı ve çölde bir vaha yeşertti. Bir tek gün bile yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan, pes etmeden çalıştı, azmetti ve kazandı. Bu başarının mimarı şüphesiz ki lugatında “olumsuzluk” ve “yılgınlık” kelimeleri olmayan, türlü zorluklara rağmen hayatını bu spora ve sporcularına adayan Ali Rıza Bilgin.

Usta, üstad! Sana teşekkür ediyoruz. Değerini bilen, bilmeyen herkes adına. Hem kulübünün hem de milli takımın bütün sorumluluğunu karşılıksız olarak alıp, bizleri zorla, sürüye sürüye, adeta sırtında bu başarıya taşıdığın için.

Hem bayanlarda, hem erkeklerde dünya çapında başarının tadını alan, iddialarını ispat eden bu gençlerin bundan sonra her uluslararası yarışmada, hem ferdi hem takım olarak zirveye ortak olması için önümüzde hiçbir engel yok. Eminiz ki bizleri ve ülkemizi daha büyük başarılar bekliyor. Hep birlikte, tek yürek, nice başarılara...

dunya-ikincisiyiz-!.pngdunya-ikincisiyiz-!-001.pngdunya-ikincisiyiz-!-002.pngdunya-ikincisiyiz-!-003.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.