DÜNYADA EN FAZLA PATENT BAŞVURUSU YAPAN 10 ÜLKE

DÜNYADA EN FAZLA PATENT BAŞVURUSU YAPAN 10 ÜLKE

Avrupa Patent ofisi (EPO)'nun verdiği bilgilere göre 2018 yılında dünya genelinde yapılan patent başvuru sayısı yüzde 4,6 artışla 174 bin 317’ye yükseldi.

Avrupa Patent ofisi (EPO)'nun verdiği bilgilere göre 2018 yılında dünya genelinde yapılan patent başvuru sayısı yüzde 4,6 artışla 174 bin 317’ye yükseldi. ABD, Japonya ve Çin en çok artış yaşanan ülkeler oldu. ABD yüzde 25 oranla en çok artışın yaşandığı ülke ABD’yi sırasıyla yüzde 13 ile Japonya, yüzde 5 ile Çin ve yüzde 4 ile Kore izliyor.

Avrupa ülkeleri içinde en çok artış gösterenler ise; yüzde 15 ile Almanya, yüzde 6 ile Fransa, yüzde 5 ile İsviçre, yüzde 4 ile Hollanda, yüzde 3 ile İngiltere, yüzde 3 ile İtalya ve yüzde 2 ile İsveç. Türkiye ise 572 patent ile 50 ülke arasında 23.cü sırada yer alıyor.

En çok patent başvurusu yapılan alanlar ise sırasıyla ; Tıbbi teknoloji, Dijital iletişim, Bilgi teknolojileri, Elektrikli aletler, makine ve enerji oldu.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.