Dünyanın en uzun hava aracı tam 20 ton ağırlığında

Dünyanın en uzun hava aracı tam 20 ton ağırlığında

İngiltere'de ki hangardan çıkarılan Dünyanın en uzun hava aracı olan Airlander 10 yeni bir uçuş denemesi yaptı. Bu güne kadar ulaşılan maksimum yüksekliğine ulaşmayı başardı.

Dünyanın en uzun hava aracı Airlander 10, 4.defa düzenlediği test uçuşu sırasında bugüne kadar ki maksimum yüksekliğe çıktı. 20 ton ağırlığındaki Dünyanın en uzun hava aracı olan Airlander 10, yaklaşık 20 ton ağırlığında. Deneme uçuşu için İngilterede bulunan hangardan çıkarılan Airlander 10 hava aracı 4 saatlik deme uçuşu sonrası yerden 1067 metre yüksekliğe ulaştı.

Eni 92 metre uzunluğunda olan ve 20 ton kadar ağırlığa sahip olan Airlander 10, 2016 yılında gerçekleştirdiği deneme uçuşu sırasında ağır hasar almıştı. Airlander 10 üzerinde gerçekleştirilen onarım ve eksiklikler tamamlanarak 4.kez test uçuşuna çıkarıldı. 

Saatte 149 km hıza ulaşabilen Dünyanın en uzun hava aracı Airlander 10, 10 ton yük ve yaklaşık 60 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Airlander 10'un suya ve tarlaya inebilme özelliği bulunmakta. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.