DÜNYAYA YILDA 15 MİLYON PARÇA YERLİ ÜRÜN SATIYOR : KOTON

DÜNYAYA YILDA 15 MİLYON PARÇA YERLİ ÜRÜN SATIYOR : KOTON

Türk hazır giyim sektörünün güçlü markası Koton, bugün 28 ülkede, 213’ü yurt dışında, 303’ü yurtiçinde toplam 516 mağazası ve dünya genelinde binden fazla satış noktasında yılda 15 milyon parça hazır giyim eşyası satıyor

Türk hazır giyim sektörünün güçlü markası Koton, bugün 28 ülkede, 213’ü yurt dışında, 303’ü yurtiçinde toplam 516 mağazası ve dünya genelinde binden fazla satış noktasında yılda 15 milyon parça hazır giyim eşyası satıyor ve ürünlerinin yüzde 85’ini Türkiye’de üretiyor.

2017 yılında 100 milyon dolar ihracat yapan Koton, 2018’de yaklaşık 160 milyon dolarlık bir ihracat, yüzde 30 büyüme ve yaklaşık 4 milyar TL ciro, 137 milyon TL yeni yatırım ve 43 yeni mağaza ile tamamlayacak. 2019 yılı için hedeflenen ihracat rakamı ise 200 milyon dolar.

Sayıları 100’u aşan tasarım ekibi ve tüm mağazalarında 4 bin çalışanı var. Dünyadaki tüm Koton mağazalarında her gün 45 yeni ürün vitrine çıkarılıyor. Her yıl 15 bin yeni modelde üretim gerçekleştiriyor.

Başarının sırrı Kadın girişimci Gülden YILMAZ’ın işe başlaması

Gülden Yılmaz (1966) öğretmen. Yılmaz Yılmaz (1962) Deniz Harp Okulu mezunu bir subay. Evliler, iki çocukları var. Gülden Yılmaz 1988’de İstanbul’da yaz tatilinde Kuzguncuk’ta 25 metrekare bir mağazayı kiralayarak ihraç malı giyim eşyalarını satmış. Bu işin para getirdiğini görünce öğretmenlikten ayrılmış. İşi büyütünce eşi de görevinden ayrılmış. 1991’de Beşiktaş’ta ikinci mağazalarını açmışlar. Başarılı olunca imalata, toptan ticarete ve ihracata başlamışlar. Atölyelerini kurmuşlar.

Müşterinin “bol çeşit” beklediğini görünce Koton markası altında üretip Koton mağazalarında satmaya başlamışlar. Koton’un özelliği farklı müşteri kesiminin bekleyişi doğrultusunda, hızlı tasarıma yani her gün 50 yeni modelde üretim ile yüksek katma değerli ürünleri makul fiyatla satabilmek olarak belirlenmiş. Böylece rakipleri olan Uzakdoğu’lu ve Çin’lilere fark atarak tüm dünyada üstünlüğünü kanıtlamış. Yani başarının sırrı modayı ulaşılabilir fiyattan sunmak.

Gülden Yılmaz'dan örnek bir Türk girişim hikayesi ve sonuçta Dünya çapında bir marka. Tebrik ediyor, tüm girişimcilere örnek olmasını ve başarılarının artarak devamını diliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.