DÜŞTÜ DE NE OLDU

Adamın dilinde tüy bitti 'düşürün faizleri' diye diye. Kimse tınmadı. Tam tersine alttan alttan 'bu yanlış, yapmayalım' dediler. Muhalefet kah kah güldü; 'ekonominin yasalarını bilmiyor' diye dalga geçtiler. Faizler düşerse enflasyon ve döviz yükselirmiş. Hepsi 'faiz lobisine' çalıştılar.

Ali Babacan'la başladı direnme. Aşamadı Erdoğan bir türlü onu. Daha doğrusu bu faizci cepheyi aşamadı. Bir şablon bellemişler, olmaz da olmaz. Bas bas bağırdı Erdoğan, 'faizler yüksek tutulursa ekonomi ölür, sermaye üretime değil, faize akar' diye. Dinletemedi kimseye. 

Sonunda sözünü dinleyecek bir MB başkanı buldu. Önceki gün faizler hem de 4.25 puan düşürüldü. Dövize baktı herkes. O da ne? Döviz beklenenin aksine düşmeye başladı. Bakalım bu test ne kadar sürecek. Dövizde bir miktar yükselme dahi normaldir. Eğer enflasyonda da düşme olursa bütün bu itirazcı cephenin Erdoğan'dan özür dilemesi gerekecek. Ama onlar işi pişkinliğe vuracaklar. 

Doğrusu risk altında olan Erdoğan. 31 Martta istediği sonucu alamadıysa bunda ekonomik tıkanmışlığın payı büyüktür. Şimdi kılıcını kördüğüme vurdu; çözülürse yapanlar pişman olmaz yeni yollar dener. Çözülmezse de Erdoğan yeni yollar dener. Benim düşüncem Erdoğan gibi. MB Doğruyu yaptı. Kesin sonuç için biraz sabır gerekecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.