E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır ve Not Sorgulama

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır ve Not Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı'nın getirmiş olduğu E-okul sistemi ile aileler çocuklarının okuldaki durumlarını bilgisayar başından kontrol edebiliyor.Bu sistem nasıl kullanılır nasıl giriş yapılır detaylar haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi öğrencilerin eğitim verilerine zahmetsiz bir şekilde ulaşabiliyor.Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sayfası üzerinde bulunan veli bilgilendirme sistemine son derece basit bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına ve okul verilerine kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Veliler, internet platformu üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme giriş sağlayabiliyor.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanılır?

E-Okul veli bilgi sistemine giriş yapmak için ilk olarak yapmanız gereken yazının sonunda verdiğimiz linke tıklamaktır. Açılan sayfada güvenlik için yer alan kutucuğa yukarıda bulunan harf ve rakamları giriniz. Daha sonra size verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifrenizi girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan pencerede öğrencinizin okul notlarını, devamsızlıklarını ve okula ait tüm verileri kayıta geçebilirsiniz.

E-okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Ailelere Sunulan Hizmetler

1. Ders Programları: E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan ders programları bölüm sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin okulda bulunmakta zorunlu olduğu saatleri öğrenebilir dışarıda olduğu sürelerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.

2. Devamsızlık Bilgileri : Veli izni ya da izin siz devamsızlık gibi bilginiz dahilinde ya da bilginiz dışında olan dönem içi tüm devamsızlıkların günleri saatleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

3. Not Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki not bilgisi bölümü üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi ders durumu ile ilgili bilgileri öğrenebilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.

4. Proje Ödevi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki proje ödevi bölümü ile öğrencinizin proje ödevi olup olmadığını varsa ödevin ne olduğu ya da yapılıp yapılmadığı gibi öğrencinizin ödevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

5. Kayıt Alınması ve Silinmesi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki kayıt alınması ve silinmesi bölümü üzerindeki velisi olduğunuz öğrencinizin kaydının değişimi ya da silinmesi gibi durumlar hakkında detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.

6. Nakil Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki nakil bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm ile velisi olduğunuz öğrencinizin nakil durumu ile ilgili bilgilerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.

7. Karne Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak sistemde bulunan karne notu bölümüne erişebilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin bir yıl içerisindeki karne notu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

8. Diploma Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş Nasıl Yapılır

Sizde E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarınızı takip etmek istiyorsanız bu yazımızda yer alan bilgilerin size yararı olacaktır. VBS hizmetinden yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sayfasından E-Okul sistemine giriş yapınız.Daha sonra açılacak olan pencerede üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde bulunan ilgili alanları doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu bölümde doldurmanız gereken bilgiler ise çocuğunuzun yani öğrencinin TC kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası, son olarak ise güvenlik için bulunan kutucuk içinde yer alan harf ve belirtilen alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra giriş butonuna basarak veli bilgilendirme  sisteme giriş yapabilir ve öğrencinizin okul verilerine basit bir şekilde ulaşabilirsiniz.

E-okul Sınav Sonuçları Sorgulama

E-okul üzerinden öğrencinizin sınav sonuçlarını öğrenmek için;

https://e-okul.meb.gov.tr/ sitesine girerek öğrencinizin T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını girerek sisteme giriş yapmanız gerekiyor.

Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrencinin sınav sonuçları, sınav günleri, devamsızlık durumu, ödev ve etkinlik durumu gibi eğitim verilerini sorgulanabilir.Bununla beraber, e-Okul'un mobil uygulamalası ile sınav sonuçları kontrol edilebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.