Efsane ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissenger'ın koronavirüs sonrası analizi!!

Efsane ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissenger'ın koronavirüs sonrası analizi!!

20.yüzyıla damga vuran efsane ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissenger'ın koronavirüs sonrası analizi: Koronavirüs pandemisi dünya düzenini ebediyen değiştirecek. Haberimizin devamında...

20.yüzyıla damga vuran efsane ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissenger'ın koronavirüs sonrası analizi: Koronavirüs pandemisi dünya düzenini ebediyen değiştirecek.

Milletler, kurumlarının felaketi öngörebileceği, etkisini sınırlandırabileceği ve istikrarı tekrar sağlayabileceği inancıyla kaynaşır ve gelişir. Kovid-19 salgını sona erdiğinde, birçok ülkede kurumların başarısız olduğu düşünülecektir Bu yargının nesnel olarak adil olup olmadığını önemsizdir. Gerçek şu ki, koronavirüsten sonra dünya asla aynı olmayacak. Şimdi geçmiş hakkında tartışmak yalnızca yapılması gereken yapmayı zorlaştırıyor.

Liderler krizle ağırlıklı olarak ulusal temelde uğraşıyor fakat virüsün toplum-çözücü etkileri ulusal sınır tanımıyor. İnsan sağlığına yönelik saldırı geçici olacaktır ama yarattığı siyasi ve ekonomik karğaşa nesiller boyu sürebilir. Hiçbir ülke, ABD bile, tamamen ulusal bir çabayla virüsü alt edemez.

Aydınlanma düşünürleri meşru devletin amacının insanların temel ihtiyaçlarını sağlamak olduğunu savurnarak bu kavramı yeniden kurguladı: güvenlik, asayiş, ekonomik refah ve adalet. Bireyler bu şeyleri kendi başlarına sğalayamaz. Pandemi bir anakronizme neden oldu; refahın küresel ticarete ve insanların özgür hareketine bağlı olduğu bir çağda duvarlanmış şehri yeniden doğurdu.

Tarih boyunca liderlerin hep karşı karşıya kaldığı zorluk bir yandan geleceği inşa ederken diğer yandan kriz yönetmektir. Başarısızlık dünyayı ateşe verebilir.

Efsane ABD Dışişleri Bakanı ve Uluslararası dünya da politik açıdan Henry Kissenger'ın analizi hakkında ne düşünüyorsunuz. Yorumlarını belirtmeyi unutmayın...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.