Efsaneye son veda! Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlandı

Efsaneye son veda! Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlandı

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali Cley, ABD'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor.

İngiliz sanatçı Yusuf İslam: - "Muhammed Ali, benin gibi sonradan İslamı seçenler için rol modeldi" - ABD'li kanaat önderi Hamza Yusuf: - "Eğer insanlığı seversiniz insanlık da sizi sever. Muhammed Ali insanlığı sevmişti insanlık da onu sevdi."

İngiliz sanatçı Yusuf İslam, Muhammed Ali'nin kendisi gibi sonradan İslamı seçen bir çok kişiye rol model olduğunu söyledi.

"Muhammed Ali, benin gibi sonradan İslamı seçenler için rol modeldi" diye konuşan İslam, kendisinin daha önce mümkün olmayan bir çok şeyi başarabildiğini bildirdi.

Kendisinin ve tüm Müslümanların efsane boksör için dua ettiğini ve son vazifelerini yerine getirdiğine işaret eden İslam, Muhammed Ali'nin tüm İslam dünyasına yol gösterdiğini ifade etti.

Yusuf İslam gibi sonradan İslamı seçen ABD'li Müslüman kanaat önderi ve Zaytuna Üniversitesinin kurucularından Hamza Yusuf da Muhammed Ali'nin 20 ve 21. yüzyılların en büyük insanlarından birisi olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.