Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencileri 35 yıl sonra kep attılar

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencileri 35 yıl sonra kep attılar

12 Eylül askeri darbe döneminde mezun olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, 35 yıl aradan sonra çanakkalede kep attılar . 1980 yılında askeri darbe olması nedeniyle mezun alamıyan öğrenciler şimdi kep atarak gençlik sevinçlerini yaşıyorlar..

12 Eylül askeri darbe döneminde mezun olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, yıllar sonra Çanakkale’de buluştu. Yıllardır içlerinde ukde kalan kep heyecanını 35 yıl sonra yaşayan öğrenciler, akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Burada grup adına bir konuşma yapan 67 yaşındaki Ziraat Mühendisi Şener Gürsel, “Beraber olmayı 1970’li yılları ve gençliğimizi anımsamak için yukarıda ifade ettiğim gibi kep atalım, çocuk olalım, yaşama merhaba diyenlere merhaba demek, yeniden büyük bir aile olabilmek için buluşmak istedik. Bu amaçla buluşacağımız yerinde özel olmasını istedik. Cumhuriyetimizin ilk ışıklarının ışıldadığı yer olan Çanakkale’yi buluşma yeri olarak düşündük. Bu buluşma ile sadece geçmişimizi değil, bağımsızlık ve Cumhuriyet geçmişimizi de gelecek kuşaklara anlatalım istedik” dedi.

“İÇİMİZDE UKDE KALMIŞTI”
Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle keplerini Çanakkale’de atmaya karar verdiklerini belirten ve organizasyonu üstlenen Şener Gürsel, “1980 yılında askeri darbe olması nedeniyle, o dönemde okuldan mezun olan arkadaşlarımız ne yazık ki bu heyecanı yaşayamamıştı. İçimizde ukde kalmıştı. Mezun olan arkadaşlarımızla birlikte içimizde kalan bu ukdeyi gerçekleştirmek için ve 100. yıl nedeniyle Çanakkale’de buluşma kararı aldık. Bu görevi de bana verdiler. Bizde bu özlemi Çanakkale’de bize yakışır ve yaraşır bir şekilde kutlamayı düşündük. O özlemi bir nebze de olsa içimizden attık. Keşke onlar olmasaydı ve bizde o gün usulüne uygun bir şekilde mezun olur olmaz fakültenin önünde o kepleri atabilseydik” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından 35 yıl önce mezun olan ve kep atamayan 70 kişilik grup, Atatürk Anıtı önünde kep atıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.