“Eğitim müfredatı elden geçirilmeli”

“Eğitim müfredatı elden geçirilmeli”

Yeni kurulacak hükümetin ilk iş olarak eğitim müfredatını elden geçirmesi gerektiğini söyleyen Vanlı kanaat önderleri, karma eğitim sisteminden de bir an önce vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Yeni kurulacak hükümetin ilk iş olarak eğitim müfredatını elden geçirmesi gerektiğini söyleyen Vanlı kanaat önderleri, karma eğitim sisteminden de bir an önce vazgeçilmesi çağrısında bulundu. 
 

13 yıllık AK Parti iktidarında en çok tartışılan konulardan birisi de karma eğitim sistemiydi. STK’lar, kanaat önderleri, öğrenci velileri yıllarca karma eğitim sistemine alternatif bir sistemin getirilmesi için hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. Ancak bu konuda henüz bir adım atılmış değil. Seçimlerin ardından sandıktan yeniden tek parti iktidarının çıkması eğitimle ilgili beklentileri arttırdı.

Yeni kurulacak hükümetin öncelikli olarak ele alması gereken konuların başında eğitim müfredatı ve karma eğitim sisteminin geldiğini söyleyen Vanlı kanaat önderlerinden Molla Halit Yıldız, Müslüman bir ülkede çocukların İslami değerlere göre eğitim görmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dini içerikli bazı konuların seçmeli dersler olarak verilmesinin yeterli olmadığına işaret eden Molla Yıldız, “Eğitim konusunda Hükümetten ciddi beklentilerimiz var. Sadece Kur’an-ı Kerim dersinin seçmeli ders olarak verilmesi yetmiyor. Allah Resulü ’nün (sav) hayatının seçmeli ders olarak verilmesi yetmiyor. Orada bizlerin beklentisi müfredat konusunda da ciddi bir çaba içerisine girmeleri ve eğitim müfredatını gözden geçirmeleridir. Talebimiz, çocuklarımız dini değerlerine bağlı maneviyatlarına bağlı bir şekilde yetiştirilsin.” dedi.

“Karma eğitim konusu gündemleştirilmeli”

Karma eğitimin çocukların ve gençlerin zihinlerini bulandırdığını söyleyen Molla Halit Yıldız, “Yıllardır gençlerimizin ve çocuklarımızın gerek dünyasını gerekse de ahiretlerini tehdit eden bu sorunun, bu dönem mutlaka çözülmesini bekliyoruz. Türkiye’nin eğitim konusunda bir türlü bir ilerleme kaydedememesinin altında eğitim müfredatı ve söz konusu karma eğitim sorunu yatmaktadır. Temenni ederizki ileriki aşamalarda Müslümanlar da bunu dillendirerek gündeme getirirler ve inşallah AK Parti kadroları da bunun farkına varır ve bu kronikleşmiş olan sorunu çözerler.” şeklinde konuştu.

"Karma eğitimden bir an önce vazgeçilmeli"

Özellikle karma eğitim sorunu ile yıllardır Müslümanların mağdur edildiğini belirten Yıldız, "Yıllardır Karma eğitim sürüyor. Bunun hiçbir faydasını görmedik aksine gençler derslerden ziyade karşı cinsi etkileme çabasındadır. Bu da derslerden uzaklaşılmasını ve başarısızlığı beraberinde getiriyor. Bu yüzden bizler de bu sorunun bir an önce giderilmesini ve karma eğitimden bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. Dolayısıyla okullarımızda verimli bir eğitim için yetkililerin ciddi bir adım atması, hiçbir faydası olmayan bu karma eğitimden vazgeçmesi gerekir." dedi.

“Müslüman çocuklar vahiy ışığında eğitilmeli”

Okullarda yaşanan olumsuzlukların kavga ve başarısızlığın sebeplerine bakıldığında eğitim sistemindeki çarpıklık ve karma eğitim sorunun geldiğini sözlerine ekleyen Yıldız, “Müslüman çocuklar, vahiy ışığında eğitilmeli ve İslami adaplara uygun bir şekilde yetiştirilmelidir. Kur’an-ı Kerim’de rabbimizin ilk emrinin ‘Oku; Yaradan Rabbinin adıyla oku’ olduğu da unutulmamalı.” diye konuştu.   (Murat Dalgın- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.