Eğitim sistemi terörü peyda ediyor

Eğitim sistemi terörü peyda ediyor

Mevcut eğitim sisteminin gençleri adım adım inanç değerlerinden uzaklaştırdığına işaret eden Bozan, “Bu eğitim sisteminin getirdiği neticeler bugünkü çeşitli suçların peyda olmasını tetikliyor.

Mevcut eğitim sisteminin gençleri adım adım inanç değerlerinden uzaklaştırdığına işaret eden Bozan,  “Bu eğitim sisteminin getirdiği neticeler bugünkü çeşitli suçların peyda olmasını tetikliyor. Başta terör suçlarının ve adli suçların meydana gelmesinin temeli eğitim sisteminden kaynaklanıyor.  Bugünkü terör olaylarını sebep ve sonuçlarıyla beraber değerlendirirsek temelinde eğitim sisteminin yanlış olmasından kaynaklandığını göreceğiz.”   diye konuştu.

Hiçbir fikrin, düşüncenin ve ideolojinin baskı, şiddetle ve dayatmayla kendini başkasına kabul ettirmemesi gerektiğine vurgu yapan Bozan,  “Olması gereken diyalogdur, doğru iletişimdir, insanlara doğrunun ve yanlışın ne olduğunu,, adalet ve zulmün ne olduğunu anlatıp izah etmektir. Huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyorsak, inanç değerlerimize uygun bir ortamın oluşturulması için öncelikle iktidarın ve toplum bireylerinin çalışma yapması gerekir.” şeklinde konuştu

“Kendilerine Kürt temsilcileri diyenler bölge halkına daha çok engel çıkartıyor”

PKK’nin şehir içinde hendek kazarak ve ya farklı uygulamalarla halkı rahatsız etmesinin yanlış olduğuna değinen Bozan,  “Kendilerine Kürt temsilcileri diyenler, atacakları doğru adımlarla   halkı daha çok mutlu etmesi gerekirken, daha çok rahatsız edip kendi halkına engel çıkarıyorlar.  AK parti çözüm süreci adı altında, yanlış teşhis ve yanlış uygulamalarla çatışmaları dağdan getirip şehre koymuştur. Bunu da son taktik hamleleriyle kabul etmiş durumdalar.”  ifadelerine yer verdi.

“Kürt haklarını tanıyan anayasa oluşturulması gerekir”

Seçim öncesi yaşanan çatışmaların halkı tedirgin ettiğinden dolayı,  1 Kasım seçimlerinde halkın AK Partiyi tekrar istikrara getirdiğini söyleyen, HAK PAR Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, “AK Parti, akl-ı selim düşünerek başta yeni bir anayasa düzenlemesi gerekir. Mevcut anayasa yerine daha demokratik bir anayasa getirilirse, Kürt haklarını da bu anayasada tanımlarsa insanlar kendilerini güvende hissedecek ve iktidara daha da yakın olup sahiplenecek duruma geleceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Çatışmaların önlenmesi  için hükümetin bir program düzenlemesi gerektiğine vurgu yapan Kahraman,  “Yapılacak programın halka açıklaması gerekir. PKK ve devlet arasındaki çatışmalar halka zarar veriyor.  O zaman PKK çatışmaların şehir içerisinde hendek kazmayla çözülmez. ancak demokratik mücadele ile çözüleceğine inanıyorum.” dedi.   (Yunus Sırat/Mustafa Kaynak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.