EN ÇEKİCİ YERLİ KAMYON ÜRETİMİ ESKİŞEHİR'DE BAŞLIYOR

EN ÇEKİCİ YERLİ KAMYON ÜRETİMİ ESKİŞEHİR'DE BAŞLIYOR

8 yıl önce Amerikan otomotiv devi Ford’u ağır ticari araç pazarına yeniden girmeye ikna eden Ford Otosan, bu doğrultuda geliştirdiği yüzde 80’i yerli ilk global çekici kamyonunu vitrine çıkardı.

 8 yıl önce Amerikan otomotiv devi Ford’u ağır ticari araç pazarına yeniden girmeye ikna eden Ford Otosan, bu doğrultuda geliştirdiği yüzde 80’i yerli ilk global çekici kamyonunu vitrine çıkardı. 500 milyon doları bulan yatırımla tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen çekici kamyon Eskişehir’deki İnönü fabrikasında üretilecek.

Eylül ayında Almanya’da gerçekleşecek Uluslararası Hannover Fuarı’nda dünya tanıtımı yapıldıktan sonra tüm dünyada satışa sunulacak 500 beygir gücündeki yeni çekiciyi Ford Otosan’ın Eşkişehir İnönü fabrikasında 1500 Türk mühendis 5 yılda geliştirdi.

2.5 metre genişliğe 2.2 metre iç hacim yüksekliğine sahip yeni çekici, sınıfının en üst teknolojik özellikleriyle donatılmış. ‘ConnecTruck’ isimli bağlantılı mobilite özelliklerine sahip araç tüm dış dünyaya entegre olunmasını sağlıyor.

Araçta fikri ve sınai hakları yüzde 100 Ford Otosan’a ait olan Ecotorq motoru kullanılacak. Yerlilik oranın şu an için yüzde 80 olan aracın 2020’de devreye girecek yerli şanzımanla bu oran yüzde 90’a çıkacak. 110 milyon doları bulan yatırımla 2016 yılında devreye alınan yerli ‘Ecotorq’ motoru, Türkiye’de geliştirilip üretilen ilk ağır ticari araç motoru.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.