En Güzel Yarışmalar Ve Sonuçların Açıklanma Tarihi

En Güzel Yarışmalar Ve Sonuçların Açıklanma Tarihi

“Tamamlanmış küçük işler, tamamlanmamış büyük işlerden daha iyidir” derler. Şimdi bizleri mutlu kılacak beş güzel yarışma haberini sizlerle paylaşıyoruz.

Yarışmaların en güzeli olan takvâ, kalbi Allah’tan uzaklaştıran her şeyden korumak, ahirette kendisine zarar ve elem verecek şeylerden titizlikle korunmak, günahlardan sakınarak salih amellere sarılmaktır.

1- Anne Babaya İyilik Yarışması:

İbrahim Suresi 41. Ayeti Kerimede Rabbimiz şöyle buyuruyor. “Ey Rabbimiz, hesabın görüleceği kıyamet günü beni, annemi, babamı ve bütün müminleri bağışla!"

Hadisi Şerifte “Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir.”buyrulmaktadır. (Tirmizî)

2- Güzel Ahlaklı Olma Yarışması:

Peygamberimiz Hz Muhammed sas ’in ahlakı Kur’an ahlakı idi. İnsanların cennete girmelerine en çok yardımcı olan takvâ (Allah korkusu) ve güzel ahlaktır. (İhyâ C. 2 S. 391)

3- Komşularınızla Sabah ve Yatsı Namazlarında Cemaate Katılma Yarışı:

Hadisi Şerifte Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem "Yatsı namazını cemaatle kılan kimse, gece yarısına kadar namaz kılmış gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan kimse ise bütün gece namaz kılmış gibidir" buyurmuştur. (Müslim, Mesâcid 260)

4- Şevval ayında 6 gün oruç tutma yarışı: Unutmayın Şevval ayının bitmesine sadece 9 gün kaldı.

Hadisi Şerifte “Her kim Ramazan orucunu tutar, sonra peşinden Şevval ayından da altı gün oruç tutarsa, bütün sene oruç tutmuş gibi olur” buyurulmuştur. (Müslim, Sıyam: 204)

5- Haramlardan Kaçınma Yarışması:

Hadisi Şerifte “Şu yedi büyük günahtan kaçının: 1- Allah’a şirk koşmak 2- Büyücülük 3- Katillik 4- Harpten kaçmak 5- Yetim malı yemek 6- Faizcilik. 7- Namuslu kadına iftira etmek.” buyrulmaktadır. (Taberani)

 

Yarışmamızın sonucunu merak mı ediyorsunuz?

Sonuçlar Ahirette açıklanacaktır.

Haber: Durmuş BAYSAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.