EN YENİ GİRİŞİMCİ PROJELER

EN YENİ GİRİŞİMCİ PROJELER

ODTÜ ve ODTÜ Teknopark tarafından her yıl düzenlenen Yeni Fikirler yarışmasında ödüle layık görülen yeni fikirlere ödülleri verildi.

100.000 TL’lik Elginkan Vakfı Büyük Ödülü, Meme Kanserine karşı geliştirdikleri "Meme Kanseri erken teşhisi ve meme sağlığı takibi için akıllı sütyen" projeleriyle TRIWI ekibine verildi.
TEB Girişim 25.000 TL özel ödülü B-Pregg ekibine,
Tüpraş 25.000 TL ödülünü Sensgreen ve 25.000 TL ikinci ödülü Hera ekibine,
EPDK ve Elder 25.000 liralık ödülleri Microsolar ve Safetech proje ekiplerine,
Savunma Sanayii Başkanlığının 25.000 TL ödülü Dora ekibinin mayın tesbit projesine,
ASO Ödülü Blok-Z ekibine,
OSTİM OSB ödülü ve Elginkan Vakfı’ndan Uluslararası Program Ödülü Inovarium ekibine,
KoçSistem’in Teknoloji Paketi Özel Ödülü Areytech ekibine,
Onedio’nun Reklam Desteği Ödülü Davet.com, Ruwell ve Triwi ekibine,
Hizmet tasarım desteği Ruwell ekibine,
Prototipleme desteği Qwerty ekibine,
Halk oylaması ödülü Ankabeta ekibine verilmiştir.

Yeni Girişimci Projelerin özellikleri :

Parxlab.co: Açık ve kapalı otoparklarda araç yönlendirme ve otopark yönetimi yaparak müşteri memnuniyetini ve genel verimi artırmayı hedefleyen Parxlab, en yakın park noktasını hızlıca bulmanızı sağlıyor.

AREYTech: AREYLight , Aydınlatma için harcanan Enerji ve Maliyeti yapay zeka teknolojisiyle azaltarak %60’a kadar tasarruf ve verimlilik sağlayan çevre dostu bir çözümdür.

B-PREG: B-PREG, araç hafifletme ve yakıt tasarrufu konusunda ulaştırma sektörü için hafif, geri dönüştürülebilir ve yüksek performanslı doğal elyaf takviyeli kompozit malzemeler üretmekte.

Blok-Z: Blok-Z, Elektrik dağıtım firmalarına bağlı elektrik üreticilerinin ödemelerini blok zinciri altyapısıyla eşten eşe olarak ödemelerine olanak sağlayan çözümler geliştirmektedir.

Coolin: Coolin insülin ürünlerini ve diğer soğuk zincir ilaçlarını 2-8 santigrat derece aralığında 72 saate kadar tutabilen, akıllı, taşınabilir bir soğutucudur, mobil uygulaması ile birlikte diyabetlilerin hayatlarını kolaylaştırır.

Davetcom: Davet.com düğün sahiplerinin online olarak kendi düğün sitelerini tasarlayabildikleri, ihtiyacı olan ürünlerden hediye istek listesi oluşturabildikleri ve bunu kolayca arkadaşlarıyla paylaşabildikleri bir platformdur.

DORA: DORA detaylı incelenmesi gereken arazilerin işaretlenmesini verimli hale getirerek haritalandırma işlemini hızlandıran bir akıllı işaretleme sistemidir.

Gears: Otonom Araç Modülü sayesinde aracınıza otonom özellikler katabilir, güven içinde ve rahat yolculuk yapabilirsiniz.

Happy Meal: Happy Meal müşterilerinin kendi beyin dalgalarını kullanarak kilolarını kontrol etmelerini sağlayan bir üründür.

HERA: Kişilik analizi ve yetenek yönetimi platformu olan Hera, İK departmanlarının doğru yeteneği bulmak ve etkili takım oluşturmak ihtiyaçlarına cevap veren hızlı, doğru ve çalışanlar için eğlenceli bir çözümdür.

Inovarium: Inovarium ekibi olarak, imalat sektöründeki KOBİ’lerin üreteceği ürünler için yüksek doğrulukta maliyet tahminlemesi yapan ve süreç iyileştirmeleri sayesinde firmanın verimin %5-15 arasında arttırırken firmaya ekstra maliyet getirmeyen Sanal Fabrika Modeli Yazılımı geliştiriyoruz.

MicroSolar: Microsolar aynı anda elektrik ve sıcak su üreten güneş panellerin tasarlar, üretir ve satar.

Pappirus: Sosyal medya pazarlamasını profesyonelleştiren servis.

Qwerty: Lifecare, ideal vücuduna kavuşmak aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyen kullanıcılar için kişisel beslenme programının vücut analiz sonuçlarına göre diyetisyen tarafından uzaktan verilmesini sağlayan ve bunun için tasarlanmış ev tipi profesyonel kişisel vücut analiz cihazı, mobil uygulama ve diyetisyenlerin danışanlarının beslenme programını yazarak onları takip edeceği bir diyetisyen kontrol panelidir.

Robibot: Robibot, anne-babaların çocuklarını bilgisayar ve telefonlardan uzak tutmaları için çözüm sunarken aynı zamanda çocuklarıyla daha verimli vakit geçirmelerini sağlar.

Ruwell: Ruwell, acil yardım çağrısı gönderebilen, anlık konum bildirebilen, giyilebilir/gizlenebilir forma sahip, telefondan bağımsız çalışabilen kişisel akıllı güvenlik cihazıdır.

SafeTech: SMART SCADA SIEM, kritik altyapı tesislerinin denetimini sağlayan SCADA sistemlerini operasyonel tehditlere ve siber saldırılara karşı koruyan milli SCADA Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemidir.

Sensgreen: Sensgreen, gelismis sensörler ve yapay zeka algoritmalari kullanarak ticari binalarda enerji verimliligi cözümleri gelistirmektedir.

Triwi: Meme Kanseri erken teşhisi ve meme sağlığı takibi için akıllı sütyen.

Ultralab: uBeat, anne karnındaki bebeğin kalp atışlarının saklanabildiği, paylaşılabildiği ve nabız grafiğinin yan ürünlerde kullanılabildiği, hamile kadınlara yönelik bir platformdur.

Warden Legal: Warden ticari hukuk piyasalarında boy gösteren müşterilerinin işlerini geliştirmek için yapay zeka hukuk asistanları ve analiz ürünleri geliştirir.

InfraDynamics: Infradynamics birçok farklı kansere türü için seçici ve yan etkisi olmayan gelişmiş ilaçların üretilmesini hedefleyen yeni gelişme aşamasında bir şirkettir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.