Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

ENDİŞE – MERAK

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin… Günler sayılmalı elbette... Neticede gelecek de gelecek.

 

Evet, evet… Bize düşen görev: Gayret... Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin… Ya olacağız ya da öleceğiz...

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin… Zamanın hükmünü icra etmediği an yoktur ve olmayacaktır da…

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Gün doğar, gün batar, ama inanıyorum ki, ‘ebed’ bizimdir...

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin… Saatin durmuş olması zamanın da durmuş olduğunu göstermez…

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Hani demem o ki; unutulanlar, hiç bir zaman unutanları unutmazlar...

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Bir gün gelecek, gelecek de gelecek ve ondan sonra hiç bir şey gelmeyecek

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Bugün davetliler listesinde yoktuk, ama davet edilecekler listesinde kesin varız...

 

Evet, evet... Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Beşeriz, şaşarız, yanlış yaparız, hata yaparız... Yaparız da yaparız, neticede beşeriz.

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin… ABD batacak, elbette batacak... Hiç bir zalim ilâ nihaye, sonsuza kadar yaşayamaz!

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Toplumda temel bulamayan görüşler ve hareketler, haklı bile olsalar, iktidar olamazlar!

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Kafalarını 'mahallilikten' (yerellikten) kurtaramayanlar, hiç bir zaman ‘evrensel’ düşünemezler.

 

Evet, evet... Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Hiç ikna etmek için hiç vakit de kaybetmeyin; görmek istemeyenler hiç bir zaman görmezler.

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Dünyadaki kötülüklerin kaynağı, hiç ortalıkta görünmeden saman altından su yürüten İngilizlerdir.

 

Evet, evet... Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin… Şu âlemde bazı insanlar vardır 'zurnanın son deliği'dir, bazıları da vardır ki delik bile değildir.

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Kaza da geçirseniz, intihara da kalkışsanız, hasta da olsanız, ölüm genelene kadar, hiç kimse ölmeyecek.

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Rant, çıkar, menfaat, mevki ve makam beklentisi olmayanlar, haksızlık ve yanlış icraatlara karşı taviz vermezler.

 

Evet, evet… Hiç endişe etmeyin. Merak da etmeyin... Bugün de, bu saate kadar, ötelere davet gidenler gitti; kendilerine bir süre daha zaman verilenler, davet zamanlarını bekleyecekler...

 

 

Evet, evet…

Hiç endişe etmeyin.

Merak da etmeyin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.