ENGELLERİ AŞTI, KENDİ SERASINI KURDU

ENGELLERİ AŞTI, KENDİ SERASINI KURDU

İzmir'in Bornova ilçesindeki Hasan Tahsin Özel ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören yüzde 50 zihinsel engelli Vatan Karadeniz (17), tarım derslerinde okulda bulunan serada merak ettiği sukulent ve kaktüs yetiştiriciliğini, atık malzemeler kullanarak

İzmir'in Bornova ilçesindeki Hasan Tahsin Özel ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören yüzde 50 zihinsel engelli Vatan Karadeniz (17), tarım derslerinde okulda bulunan serada merak ettiği sukulent ve kaktüs yetiştiriciliğini, atık malzemeler kullanarak yaptığı kendi serasına taşıdı.

Vatan, önce bitkileri evinin çatısında yetiştirmeye başladı. Daha sonra öğrendiklerini uygulayarak, kendi evinin yakınındaki bir arsaya, önüne çıkan tüm engelleri aşarak, seradan kalma atık malzemelerle, çevreden bulduğu vazolarla, duş teknesinden yaptığı bitki dikim masasıyla bir sera kurdu. Burada çeşit çeşit sukulent ve kaktüs türü yetiştirmeye başladı. Vatan Şimdi, yetiştirdiği bitkilerin satışını da yapmaya başladı.

Bugün 3 Aralık Engelliler günü.

Ne demişler : Asıl engelliler, karşılarına çıkan engelleri geçemeyenlerdir.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.