Erdoğan'a başkaldırdılar

Erdoğan'a başkaldırdılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi çağrısı yapmasına rağmen iki devlet bankası faizi artırdı. İşte haberin detayları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın özellikle devlet bankalarına yönelik faiz indirimi çağrısı yapmasına rağmen iki banka faizi artırarak hükümetin ve iktidara yakın gazetelerin eleştiri oklarını üzerine çekti.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bu iki Devlet Bankasının Ziraat ve Vakıfbank olduğunu açıkladı.

İşte Gazeteci-yazar Dilek Güngör’ün kaleme aldığı o köşe yazısı;

“Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Başbakan Yıldırım bankalara faiz indirimi çağrısı yaptı. Yetmedi 52 banka Külliye'ye çağrıldı. Beştepe'deki zirvede bankaların hükümete destek sözü verdiği gündeme geldi. Hepimiz bugün yarın kamu bankaları öncülüğünde faiz indirimi furyası başlayacağını beklerken ne oldu biliyor musunuz?

Çaktırmadan yarım puanlık bindirim geliverdi.

İki gündür memleketin çeşitli illerindeki işadamlarından telefon alıyorum. Ziraat ve Vakıfbank'ın faizleri artırdığını iddia ediyorlar. Dedikleri şu; "Kredi alacaktım faizi yüzde 15'ten 15.50'ye çıkarmışlar."

"Bu konjonktürde yapamazlar, hükümet onlardan indirimde öncülük bekliyor" diye ağzımda geveledikten sonra teyit amaçlı birkaç bankayı arıyorum. Hakkaten de doğru...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.