ERİN MOTOR KALİTESİZ İTHALE KARŞI MOTOR ÜRETİMİNİ ARTIRIYOR

ERİN MOTOR KALİTESİZ İTHALE KARŞI MOTOR ÜRETİMİNİ ARTIRIYOR

Türkiye’nin yüzde 100 Türk tasarımı ve yerli motorunu üreten Erin motor yakıt ekonomisi ve satış fiyatıyla dünyanın önde gelen motorları ile rekabet ediyor.

Türkiye’nin yüzde 100 Türk tasarımı ve yerli motorunu üreten Erin motor yakıt ekonomisi ve satış fiyatıyla dünyanın önde gelen motorları ile rekabet ediyor. Üretilen Jeneratörler yüzde 75 güçte saatte 2,7 litre mazot tüketirken, aynı güçteki ithal bir ürün 3,4 litre mazot tüketiyor.

Yıllık 4 bin 500 adet üretim kapasiteleri bulunan Erin Motor, diğer kuruluşu Şahin Metal ile birlikte Esenyurt’ta bulunan 7 bin 500 metrekarelik bir fabrikasında 230 kişi istihdam ediyor.

Üretiminin tamamını ihraç eden Şahin Metal’in müşterileri arasında Daimler, Porsche, Mercedes gibi dünyanın önde gelen otomobil üreticileri de yer alıyor.

Erin motor böylece, Uzak Doğu'dan yapılan kalitesiz ithalatın önüne geçerek ihracatı artırmak ve 2019 yılında, bin adet ürün barajını aşıp 20 milyon liralık ciro yapmayı hedefliyor.

Erin motoru tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.