Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

ERKEN SEÇİM BASKIN SEÇİME DÖNDÜ

Muhalefetin sıcak bir yaz için hazırlık içinde olduğu ve bunun işaretini oturma eylemiyle verdiği bir dönem başlangıcında Cumhur İttifakının Baskın Seçime dönem bir Erken Seçim önerisiyle burun buruna geldi.
Gerçekten de Cumhur İttifakının tecrübeli siyasetçisi Devlet Bahçeli daha bir gün önce 26 Ağustosu dile getirmişken, bir gün sonra bir araya gelen Cumhur İttifakının iki lideri nasıl oldu da Erken Seçimi 24 Hazirana alarak Baskın Seçime çevirdi?
Böylesine hayati bir seçim kararı, ayak üstü denilebilecek bir buluşma sonunda ilk dile getirilen tarihten tam iki ay öncesine alınabilir mi?
Hem de siyasetin gerçekten ustası iki siyasi lider tarafından...
Elbette alınamaz...
Öyleyse mi?
Belli ki muhalefet yarım ağızla da olsa erken seçimi dillendirirken, Cumhur İttifakı aylar öncesinden hesabını kitabını yapmış, bütün hazırlıklarını tamamlamış ve buyurun seçime demiş.
Kissingir denen mel’un siyasetçiye göre, bir siyasi kararın en az beş aylık geçmişi vardır.
Evet, Baskın Seçime dönen bu Erken Seçimin de en az beş ay ve elbette çok daha önceden planlanmış bir geçmişi vardır.
Bu erken seçim Cumhur İttifakının iki liderinin daha önceki buluşmalarında dile getirilmiş, masaya yatırılmış, ilgili heyetlere havale edilmiş ve uzun bir hazırlık döneminden sonra millete sunulmuştur.
Bu gizlilik Cumhur İttifakının muhteşem bir başarısıdır.
Bu gizlilikten muhalefetin habersiz oluşu ise elbet muhalefetin, Feto’nun ve CİA’nın başarısızlığıdır.
En mahrem toplantıları bile anında deşifre eden Fetonun Kulları demek oluyor ki devlet içindeki etkinliklerini çok büyük ölçüde kaybettiler.
Bu durum ülkemiz, milletimiz, devletimiz ve siyasetimiz için elbet hayırlı olmuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.