Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde HGS Kavgası

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde HGS Kavgası

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde HGS'lerden kaçak geçiş yapanlara karşı ve üniversite alanında güvenliği sağlama adına görev yapan özel güvenlik görevlileri, iki gencin tekme tokatlı saldırısına uğradı.

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde HGS'lerden kaçak geçiş yapanlara karşı ve üniversite alanında güvenliği sağlama adına görev yapan özel güvenlik görevlileri, iki gencin tekme tokatlı saldırısına uğradı. 

Olay dün saat 17. 00 sıralarında Atatürk Üniversitesi HGS giriş alanı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, üniversite içerisine araçla girişleri sağlayan HGS'lerden kartı olan başka araçların hemen arkasına takılarak kaçak giriş yapan özellikle genç araç sürücülerinin güvenlik kameraları tarafından tespiti yapıldı. HGS'lerden kaçak giriş konusunda artan şikayetler üzerine denetimler özel güvenlik görevlileri tarafından sıklaştırıldı. Bunun üzerine şikayet konusu gençlerle özel güvenlik noktasında görev yapan güvenlikçiler arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tekme tokat özel güvenlikçilere saldıran gençlerin görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Daha sonra olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi biber gazlı müdahalede bulunarak tarafları ayırdı. Atatürk Üniversitesi Güvenlik Müdürü Cumhur Akpınar, özel güvenlik noktasına güvenlikleri sokup saldırgan gençleri de polise teslim ederek ortamın yumuşamasını sağladı. Gerilimin daha fazla büyümesinin önüne geçti.


ÖĞRENCİLER VE ÜNİVERSİTE HALKI KAÇAK HGS KULLANIMINDAN ŞİKAYETÇİ

Atatürk Üniversitesi öğrencileri ve kampüs içerisinde yaşayan vatandaşlar HGS'lerden kaçak geçiş yapanlardan şikayetçi. HGS kartlarının üniversite yönetimi tarafından öngörülen araçların kullanması için verildiğini ifade eden vatandaşlar, "Özellikle araçların hemen arkasına takılarak kaçak geçiş yapan gençler çok oluyor. Bunlar kaçak geçiş yapıp üniversitede huzursuzluğa yol açıp öğrencileri rahatsız edici boyuta varan hareketlerde bulunuyorlar. Aşırı hız yaparak öğrencilerin canlarını tehlikeye atıp, kız tavlamak için adeta volta atıyorlar. Tabi bunlarla üniversitede görev yapan polis ve özel güvenlikçiler mücadele ediyor. Tedbirler alarak güvenliğin sağlanması için yoğun çaba da sarf ediyorlar. Zaman zaman da gençlerin taşkınlıkları üzerine tatsız olaylar yaşanıyor." dediler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.