Esed Güçlerinden Vakum Bombalı Hava Saldırısı

Esed Güçlerinden Vakum Bombalı Hava Saldırısı

Suriye ordusunun savaş jetleri, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve civardaki yerlere vakum bombasıyla bombardıman düzenlendi. 20 kişi hayatını kaybetti.

İdlib sivil savunma yetkilisi Leys-el-Faris, Suriye ordusunun savaş bombardıman uçaklarının yerleşim bölgelerine vakum bombasıyla saldırı düzenlediği, İdlib'de 7 kişi, Carcanaz'da 8 kişi ve Han Şeyhun'da 5 kişinin öldüğünü, toplamda 24 kişininde yaralandığını bildirdi.

Leys-el-Faris: "Rejim jetlerinin bombaladığı İdlib'in Carcanaz beldesinde sivil savunma ekipleri enkaz altından çok sayıda çocuk cesedi çıkardı. Saldırıda 5 katlı bir binada büyük hasar meydana geldi. Ekipler, ağır iş makineleri yardımıyla enkaz kaldırma çalışmaları başlattı." dedi.

Carcanaz'da yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine sevk edilerek tedavilerinin sürdüğünü bildiren Faris, İdlib'in merkezinde ve Han Şeyhun'da çok büyük hasarların olduğunu duyurdu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.