Etikette yerli ürüne özel logo

Etikette yerli ürüne özel logo

Ticaret Bakanlığı, son dönemde kurlardaki artışı fırsata çeviren, üretim artışıyla ilgisi olmaksızın fiyatlarını artıran esnafı takip etmek için yeni bir önlem aldı.

15 gün sonra yürürlüğe girecek fiyat etiketindeki yönetmelik değişikliğiyle etiket ve listelerde malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih de yer alacak. Ayrıca üretim yeri Türkiye olan ürünlerin etiketlerine de özel bir logo da basılacak.

Bakanlık yetkilileri, fiyatın hangi tarihte yürürlüğe girdiğinin görülmesiyle bakanlık denetimlerinde kur fırsatçılarının fiyat artışını ne zaman yaptıklarının görülerek, cezai yaptırım uygulanabileceğini ifade etti. Yetkililer, “İndirimde son 3 gün, son bir ay” gibi yazılarla tüketicinin aldatıldığını, etiketlerde yürürlük tarihinin olmasıyla hem tüketicinin hem de denetçilerin bu durumu fark edeceğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı, tüketicide farkındalık sağlamak üzere, üretim yeri Türkiye olan mallara da özel bir logo hazırlıyor. Etiket yönetmeliğine eklenen hükme göre, etiketlerde bu logolar yer alacak, böylece tüketici hangi ürünün Türkiye’de üretildiğini kolaylıkla anlayabilecek.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.