İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

EV ÖDEVLERİ FAYDALI MI?

Öğretmenlerin verdiği ev ödevleri bazen evin kabusu olabiliyor. Hele şu kimin icat ettiği meçhul olan performans ödevleri resmen evin çilesi. Tüm aile bireylerinin birlikte yaparak ancak yetiştirdiği hatta kırtasiyelerin performans ödevlerini parayla yaptıkları bir sonuç oluşturdu.
Gerçekten de ev ödevleri faydalı mı?
Yani haftanın beş günü ve günün çoğunu okulda geçiren, yeni keşfedilen eğitim mantalitemizle hafta sonları da kurslara gidip, haftanın 6-7 gününü okulda geçiren çocuk bu tempodan verim alıyor mu? yoksa herkes birbirini mi aldatıyor?
Çocuğun tüm sosyal hayatını, aile hayatını yok mu ediyoruz?
Her şeyi kariyer, diploma, kitaplarda yazılı olan saçma sapan bilgilerin ezberlenmesi olarak mı görüyoruz?
Kişiyi hayata hazırlamayan ve sadece aptallaştıran bir eğitim ve ders kitabı ile ne hedeflenmektedir?

Ben her zaman ödevlerin okulda öğretmen gözetiminde yapılması gerektiğini savunurum. Eve sadece ezber, araştırma veya egzersiz tarzı şeyler taşınmalı...
çocuk evinde huzurlu bir ortamda dinlenmeli, ailesi ve akranları ile vakit geçirmeli.
Ama malesef velilerimiz de ödev verilmesi için öğretmeni sıkıştırıyor. Öğretmenlik yaptığım günlerde veli toplantılarında velilerin ödev vermediğim için çok eleştirisini aldım.
Ders sonunda benden ödev isteyen öğrencilere ödeviniz, hafta sonunuzu doya doya yaşayın, ailenizle zaman geçirin, gezin, oynayın ve kitap okuyun sözünü duymaları şaşkınlığa neden oluyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.