Abdullah BAYSAL

Abdullah BAYSAL

EVLENECEK ERKEKLERE TAVSİYELER

Bugünlerde bir kısım medyanın, sanki bütün erkeklerin kadına şiddet uygulama potansiyelinde olduğunu,

Erkeklerin reklam filmlerinde ayı benzeri çeşitli hayvanlara benzetildiğini, bu durumun insan psikolojisini bozduğunu,

Kadına şiddeti tasvip etmediklerini ama konunun medya tarafından çok abartıldığını,

Hatta bu şiddetin bir sebebinin feminizm mantığıyla çıkarılan bir kısım yasalardan ötürü erkeğin aşağılanması ve çeşitli şikâyetlerle evden uzaklaştırma alan erkeğin bunalıma girmesi neticesinde olduğunu,

Sürekli kötünün örnek gösterilerek toplum psikolojisinin bozulduğunu,

10 yıl önce parkta küçük bir çocuğun başını okşayan adama “merhametli amca” bugün ise şüpheyle karışık “tacizci amca” gözüyle bakıldığı bir ortamda,

Evlenecek erkeklerin aşağıdaki hususları dikkate almaları, ileride kurulacak yuvaların selameti açısından önem arz etmektedir.

 

1- Genç arkadaşım. Erkeklik vasfına ermeden evlenme. Bu konu ile ilgili tecrübeli büyüklerinden vaka metodu ile dersler al.

2- Her şeyi en baştan konuş. Beklentilerini sırala. Mantıklı ol. Cilvelere aldanma.

3- Siz nasıl kayınvalidenize hürmet ediyorsanız, onlarda sizin annenize gerekli sevgi ve saygıyı göstermezse bu evliliğin hiç başlanmaması gerektiğini ifade edin.

4- Nişan ve evlilik sırasında sizi aşırı borç yükü altına neden olacak aşırı talepler olursa en baştan bu evliliğin olamayacağını ifade edin ve ilk başta tamam demelerine rağmen sözlerinde durmazlarsa sizde gereğini yapın.

5- Aşırı naz âşık usandırır sözünü hatırlatın.

6- Çene kuvveti ile sizi bunalıma sokmak isterlerse bunalıma girmeyin, denize girin yüzün ferahlayın. Unutmayın alternatifler çok. Gerekirse yurtdışındaki okyanuslara açılıp oradaki limanlara demir atabilirsiniz.

7- Ne yaparsanız yapın, iki çocuktan sonra pabucunuz dama atılır, size karşı eski sevgi saygı kalmama ihtimali yüksektir. Bu nedenle iki çocuk ile yetinmeyin. Üç, dört, beş. En baştan konuşun.

8- Evde bunaldığınız zamanlarda hayatta mutlu olacağınız meşgaleler bulun. Mesela sosyal derneklerde görev alın.

9- Aşk bittiğinde çoğu kişinin mahkemede istediği sonucu almak için hilelere başvurduğunu ve bunu karşıdakine bir acı çektirme yöntemi olarak kullanacağını unutmayın. Uyanık olun.

10- Müstakbel eşinizin cilvelerine aldanıp asla yerine getiremeyeceğiniz sözleri vermeyin. Aksi halde iyi niyetli ve gönlü hoş etmek için verdiğiniz sözler sonrası yalancı pozisyonuna düşersiniz.

11- Erkekler âşık olur, kadınlar mantık evliliği yapar ve daha sonradan duruma göre âşık olurmuş. Hiç kimseyle onu çok seviyorum, deli gibi aşığım, o olmazsa olmaz vs. gerekçelerle karşıdaki seni istemiyorsa zorla evlenme. Sende gönlü olmayan kız bunun acısını er geç çıkarır.

12- Evde yumuşak dışarıda otorite sahibi ol. Toplumda hemen herkes layt erkeklerle dalga geçer ve kadınlar otoriter adamlardan şikâyet etse bile ona sevgi ve saygı duyar.

13- İşin aslı, siz hayattaki yaşam gayenizi ana hedefinizi, niyetinizi "Allah'ın dinini aziz kılmak olarak belirler ve bu niyetinizde sadık kalırsanız Allah 'ta sizi aziz kılar" değerli dostum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.