Sinan DALKILIÇ

Sinan DALKILIÇ

Ey Huzur Neredesin...?

Kıymetli kardeşlerim .!

Etrafımıza baktığımızda, insanların hem zengini, hem fakirinde bir huzursuzluk olduğunu görmemek mümkün değil.!

Kimi işinden, kimi eşinden dolayı huzursuz. Baba evladından, evladı babasından, muzdarip, abi kardeşinden , kardeşi abisinden şikayetçi ...! Hoca talebesinden usanmış halde, talebe hocasına karşı saygısız..!

Kimimiz geçimsiz komşusundan, kimimiz işten kaytaran işçisinden, ve kimimizde alnının teri kurumadan , işçisinin hakkını vermesi gerekirken..!

Çalışanlarının hakkını gecelik faizlere yatırıp üzerinden rant devşirmeye çalışan patronundan yana huzursuz... maalesef..!

Alışverişlerimizde insanlara defolu veya çürük ürünleri iyi diyerek satan,aldatan esnaf..!

Acaba , Resulullah'ın (sav) “Bizi aldatan bizden değildir.
(Müslim) hadisini bildiği halde..! O haram kazançtan huzur bulabiliyormudur sizce.?

Kalbinde hardal tanesi kadar imanı ve vicdanı varsa hayır..!

Hülasa "DÜNYA" huzursuz...! Peki ama NEDEN ..?

Hz Ali (ra) şöyle buyuruyor;Tûl-i emel, fazla yaşama arzusu, serâb gibidir, bunu gören su sanıp aldanır...!

Evet maalesef.!

Ama çok "Dünyevileştik" ahir zaman ümmeti olan biz müslümanlarda, ziyadesiyle dünyaya karşı müthiş bir meyil oluştu. Bu huzursuzluğumuzun başlıca sebebi ise.; Allah (cc) nün , bize vermiş olduğu "Rızka" şükürsüzlük ve bu şükürsüzlüğün doğurmuş olduğu manevi hastalıklardır.

En tehlikeli olanı ve insanda "huzuru" yok eden; hastalıkların başında da , Hiç kuşkusuz dünya Hırs'ı gelmektedir..!

Hırs,İhtiras, gâfillerin kalbinde şeytanların sultânıdır der Hz. Ali (ra) ..

Hırs, ve ihtiras ..!

Aslında Bu hastalıklar sadece İslam dünyasında değil..!

Tüm dünyayı kasıp kavurarak , İnsanlığın huzurunu kaçıran bir illet.. İşte her yerde; Zülüm ,kan ve gözyaşı...

Günümüz müslümanları, Allah (cc) nün vermiş olduğu nimetleri azımsayarak,daha çok malım,servetim olsun diye faiz belasına bulaştılar..!

Acaba faiz alan Müslüman'ın ailesinde, işinde ve ibadetinde huzur olurmu ?

Yine "Ben, cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım." zariyat 56. Buyuran Allah'a ibadet etmeyen, namaz kılmayan müslümanda huzur olurmu..?

Üç kuruşluk dünya menfaati için,Kula kulluk yapan insan nasıl huzurlu olabilir..? İsra suresi 32. ayet: "Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur." Diyen rabbimiz'i dinlemeyen ve olabildiğince fuhşun,ahlaksızlığın ve hayasızlığın arttığı bir toplumda huzur olurmu..? Elbette olmaz... Bu huzursuzlukların nedeni; tabidir ki, Müslüman olduğumuz halde gereği gibi yaşamamızdan kaynaklanıyor.. Oysa biz galu belada Rabbimiz'e söz verdik.

"Hani Rabbın; ademoğullarının sülbünden soyunu çıkarmış ve kendilerini nefislerine şahid tutmuş. Ben, sizin Rabbınız değil miyim? demişti. Onlar da demişlerdiki: Evet, biz buna şahidiz. Kıyamet günü: Bizim bundan haberimiz yoktu, demeyesiniz." Araf 172 ..

Allah'a vermiş olduğu sözü tutmayanda huzur olurmu ?

El cevap; tabiki olmaz..! Peki Huzuru ve manevi hastalıklarımıza çareyi nasıl ve nerede bulacağız.?

Elbette Allah'ın mübarek kitabı Kerim'ine ve hz muhammed (sav) in sünnetine uyarak hastalıklarımızı tedavi eder ve huzur bulabiliriz.. Çünkü biz müslümanız..!  Ve bunun gereğini yerine getirmemiz gerekiyor..! Aksini yaşayan huzur bulamaz..

Yıllarca huzuru batının o kokuşmuş medeniyetinde aradık durduk..! Ve işte neticesi...!

Halbuki Allah cc huzurun islamda olduğunu, yine bize kuranı Kerim'in 13/RA'D-28: de.."Onlar, iman eden ve kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşan kimselerdir. Bilin ki kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur." derken...!

Biz ne yaptık ..? Huzuru 180 m2 ilk lüks evlerde,arabada ve parada aradık..! topta ,popta aradık..! Lakin huzursuzluğumuz arttı .

Bir ömrü boş ve lüzumsuz işlerle heba ettik..!

Kardeşlerim geliniz; Kaybetmiş olduğumuz huzuru , doğru adreste arayalım.! Kuran ve sünnet'e uyarak tekrar huzur bulalım. Dünyaya geliş sebebimizi unutarak helak olanlardan olmayalım. FECR-28:"Sen ondan hoşnut, O senden hoşnut, Rabbine dön...!"

Rabbim bizleri huzur yolu olan islamdan ayırmasın, nefsimize ve şeytana uyup dünya imtihanını kaybedenlerden eylemesin.. amin...

Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.