Konya Bilim Festivali bugün kapılarını açtı

Konya Bilim Festivali bugün kapılarını açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Bilim Festivali bugün başladı. 4 gün sürecek festivalin ilk gününden heyecanlandıran görüntüyü Başkan Uğur İbrahim Altay paylaştı. (Konya Bilim Festivali nerede, nasıl gidilir?)

Konya’da Bilim Festivali coşkusu yaşanıyor. Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen festival bugün başladı.

BAŞKAN ALTAY’DAN HEYECAN VEREN PAYLAŞIM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, festivalin ilk gününde heyecanlandıran bir paylaşım yaptı. #sendeyapabilirsin etiketiyle yapılan paylaşımda, Başkan Altay, “Bilim Festivalimize Milli Gururumuz Ataklarımız geldi.” notunu düştü ve ATAK’ın Konya Bilim Merkezine iniş anına dair görüntülere yer verdi.

konya-bilim-festivali-bugun-kapilarini-acti-001.jpg

KONYA BİLİM FESTİVALİ’NDE NELER VAR?

ASELSAN, BAYKAR, ROKETSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK gibi Türkiye’nin önemli savunma sanayi ve bilim - teknoloji kuruluşların da yer alacağı festivalde, yerli ve milli Atak helikopteri ile İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar gibi araçlar da sergileniyor. 100’ün üzerinde bilimsel etkinlik, bilim gösterileri, yarışmalar, simülatörler ve zengin içeriğe sahip olacak Konya Bilim Festivali’nde; doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık gibi alanlarda gerçekleşecek atölyelerde katılımcılar bilimsel bir keşif sürecine aktif olarak dâhil olabilecek. Ayrıca uçak modeli yapımı, 3B yazıcı etkinlik alanları, uzay mekiği yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, elektronik tasarım atölyeleri gibi uygulamalar da festivalde yer alacak. Ayrıca Emiray ve arkadaşları da festivali ziyarete gelenlerle buluşacak.

KONYA BİLİM FESTİVALİ NE ZAMAN, NEREDE?

Konya Bilim Festivali 7, 8, 9, 10 Ekim’de Konya Bilim Merkezi’nde 11.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

konya-bilim-festivali-bugun-kapilarini-acti.jpg

KONYA BİLİM MERKEZİ’NE (BİLİM FESTİVALİ) NASIL GİDİLİR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ayrıca, “Konya Bilim Festivali’ne nasıl gidilir?” sorusuna da yayınladığı videoyla cevap verdi.

KONYA BİLİM FESTİVALİ’NE GİRİŞLER ÜCRETLİ Mİ?

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Konya Bilim Festivali’ne girişler ücretsiz yapılıyor. Özellikle hafta sonu büyük yoğunluk oluşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.