Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3'de Tepetaklak Oldu

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3'de Tepetaklak Oldu

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetsk’e konuk oldu. Karşılaşmaya oyunu kendi yarı alanında kabul ederek başlayan sarı-lacivertliler, hakimiyeti bir türlü kazanamdı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetsk’e konuk oldu. Karşılaşmaya oyunu kendi yarı alanında kabul ederek başlayan sarı-lacivertliler, hakimiyeti bir türlü kazanamdı. Ukrayna ekibi sahanın tamamına yayılırken, sağlı sollu ataklar geliştirdi. Pas yapmakta sıkıntı çeken sarı-lacivertliler, 25. dakikada Gladkiy’in golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. İlk ciddi şut girişimini 35. dakikada Meireles’le yapan Fenerbahçe, 43. dakikada Sow’un kafa vuruşuyla gole çok yaklaşmasına rağmen, soyunma odasına 1-0 geride gitti.
2. yarıda rakibinin üstüne daha çok giden Fenerbahçe, kendi yarı alanında büyük boşluklar verdi. Takım halinde uyumsuz görüntüsüne devam eden temsilcimiz, 65. dakikada Volkan Demirel’in sebep olduğu penaltıyla 2-0 yenik duruma düştü. Kaptan Srna’nın kaydettiği golden sadece 3 dakika sonra bu kez sahneye 68’de Teixeira çıktı ve maçın skorunu belirledi: 3-0.

AVRUPA LİGİ’NDE PLAY-OFF OYNAYACAK
Fenerbahçe Shakhtar Donetsk’e elendi ancak Avrupa defterini kapatmadı. Sarı-lacivertli takım Avrupa Ligi’nde play-off turuna girecek. 2 senedir Avrupa Kupaları’ndan uzak kaldığı için UEFA puanı 30.020’de kalan sarı-lacivertliler bu aşamada kuraya yine de seri başı olarak katılacak. Sarı-Lacivertliler play-off’u geçerse Avrupa Ligi gruplarına adını yazdıracak.

PERSİE KADROYA ALINMADI
Fenerbahçe’de, Hollandalı futbolcu Robin van Persie sakatlığından dolayı kadroya alınmadı. Hollandalı yıldız futbolcu, sağ üst ön adalesindeki zorlanma sebebiyle teknik direktör Vitor Pereira tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Maçtan önceki son antrenmanda takımdan ayrı çalışan ve kendisinini deneyen Van Persie, zorlu maçta takımını yalnız bırakmak zorunda kaldı.

FRED İLK 11’DE
Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, doping testleri pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred’i ilk 11’de oynattı. Fenerbahçe Kulübü, ilk maçta da forma giyen Fred için UEFA’ya başvuru yapmış ancak sarı-lacivertlilerin bu itirazı reddedilmişti.

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta oynanan ve 0-0 sona eren ilk karşılaşmanın başlangıç kadrosunda iki değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, cezası biten Şener Özbayraklı’yı Hasan Ali Kaldırım’ın yerine sağ bekte oynatırken, sakatlıktan kurtulan Mehmet Topal’ın yerine ise daha hazır durumda Raul Meireles’e ilk 11’de şans verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.