FETÖ Soruşturması-5 Askeri Ataşe Tutuklu

FETÖ Soruşturması-5 Askeri Ataşe Tutuklu

FETÖ/PYD yönelik sürdürülen operasyonlarda 9 askeri ateşeden 5'i tutuklandı.

Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.TSK'den bugün yapılan açıklamada FETÖ ile bağlantısı bulunan 540 askeri personelin görevden alındığı açıklanmıştı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yapmış olduğu soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 9 askeri ataşeden 5'i tutuklandı.Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan farklı rütbeli 9 askeri ataşe, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.
Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevkedildi.
Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorguaları alınan şüphelilerden Emin Ali Ulaş, Cevdet Yaşar, Burhan Turhan, BülentToksöz ve Erol Tanas tutuklandı. 4 şüpheli ise adli kontrol kararı ile  serbest kaldı.

Askeri Ateşe Nedir ?

Bir ülkenin başka bir ülkedeki diplomatik görevlerinde belirli bir uzmanlık alanı ile ilgili olarak ülkeyi temsil etme ve bilgi toplama görevlerini gerçekleştiren elçilik görevlisidir. Siyasal bir memur olan bu görevli, bulunduğu yabancı devletin durumu ve davranışlarını yetki alanı dışına çıkmadan izler ve ülkesine bildirir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.