Figen Yüksekdağ Kobani sınırında incelemelerde bulundu

Figen Yüksekdağ Kobani sınırında incelemelerde bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hükümetin IŞİD’e destek vermediğine inanmaları için Akçakale’deki IŞİD barınaklarına operasyon düzenlenmesi gerektiğini belirtti..

Kobani sınırında incelemelerde bulunan Yüksekdağ, hükümetin IŞİD’e destek vermediğine inanmaları için Akçakale’deki IŞİD barınaklarına operasyon düzenlenmesi gerektiğini belirtti. IŞİD’in Kobani’ye iki cepheden saldırı gerçekleştirdiğini dile getiren Yüksekdağ, bu cephelerden birinin de Türkiye sınırı olduğunu öne sürdü. Yüksedağ şöyle konuşu:

"Bizler bu yaşam çizgisine, bu direniş çizgisine sahip çıktık. Bugün Kobani'de bu insanlık dışı saldırının gerçekleştirilmesinin tek nedeni işte bu sınırların ötesinde insanlığın boy veriyor olmasıdır. Küçük ve dar çıkarlar peşinde koşanlar, insanlığı ayaklar altına alanlar, emek ve adaletten kopanlar yanı başlarında büyük insanlığın boy vermesini istemezler. İşte bu nedenle IŞİD tarafından bu alçakça saldırı gerçekleşti. 

Bugün 150 insanımız saldırı sonucu hayatını kaybetti. Sadece 170 yaralı Şanlıurfa ve Suruç hastanelerinde tedavi altına altında ve halen ölü sayısı belirlenemedi. Böyle bir katliam tekil bir şekilde yapılmadı. Bu katliam önceden planlanıp gerçekleştirildi. Biz bu direnişi kazanmayı başardık. Kobani düştü düşecek diyenlere Kobani’nin düşmesini dört gözle bekleyenlere en güzel cevap verildi, Kobani dimdik ayakta. Kobani’yi düşürmeye çalışanlar bugün siyaseten yerlerde sürünüyorlar".

IŞİD’E OPERASYON YAPIN ÇAĞRISI
Yüksekdağ, "Hükümete çağrıda bulunuyorum. Birinci derecede birinci parti sizsiniz şuan oluşturulacak koalisyonda da en etkili olacak yine sizsiniz. Eğer bu çeteleri desteklemiyorsanız, eğer arkalarında durmuyorsanız bir IŞİD elemanına karşı bir operasyon gerçekleştirin size inanalım. Aksi takdirde siyasi iktidarın IŞİD’İ desteklemiyoruz iddialarının bizim nazarımızda hiçbir geçerliliği yoktur." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.