Figen Yüksekdağ'dan Erken Seçim Açıklaması

Figen Yüksekdağ'dan Erken Seçim Açıklaması

"Bugüne kadar hangi seçenek masaya konulmuş ve çözümsüz kalınmışta erken seçim seçeneğini bir ihtimal olarak telaffuz ediyor" diyerek Davutoğlu'na tepki gösteren Yüksekdağ, erken seçim tartışmalarının bir ihtimal olarak bile tartışılmaması gerektiğini ..

"Bugüne kadar hangi seçenek masaya konulmuş ve çözümsüz kalınmışta erken seçim seçeneğini bir ihtimal olarak telaffuz ediyor" diyerek Davutoğlu'na tepki gösteren Yüksekdağ, erken seçim tartışmalarının bir ihtimal olarak bile tartışılmaması gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Milletvekilleri Remzi Özgökçe, Selami Özyaşar, HDP İl Eş Başkanları Derya Hayva, Veysi Dilekçi, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Belediye binası girişinde çiçeklerle karşılanan Yüksekdağ, daha sonra eş başkanlık odasına geçti. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Yüksekdağ, 7 Haziran seçim başarısının sadece siyasi kurumların, milletvekillerinin değil, yerel yönetimlerle birlikte kazanılmış bir zafer olduğunu söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının halkın isteği için en iyi duruşu gösterdiğini belirten Yüksekdağ, 7 Haziran'da yapılan kritik seçimde ki başarıda eş başkanlarının büyük payı olduğunu belirten Yüksekdağ, "Bundan sonra birlikte çok önemli çalışmalar yapacağız. Van'da vekil sayımız oldukça arttı.  Birlikte daha çok iyi çalışma imkanı bulacağız. Siyasetin ve yerel yönetimlerin birlikte çalışma kanalları güçlendi. Sizler zor koşullarda yerel yöneticilik yaptınız. Siyasi iktidarın tekelci ve partizan anlayışı ile yerel yönetimler arasında ayrımcılık yapıldı. Bunlar çalışmalara da yansıdı. Bundan sonra sırtınızı çok daha fazla vekile dayayarak bu ayrımcı siyasetin üstesinden geleceksiniz" dedi.

Yüksekdağ: Bizim herkese eşit şekilde hizmet etmemiz gerekiyor

Kendilerinin de hizmetlerin eşit ve adil olması için bir köprü görevi üsleneceklerini aktaran Yüksekdağ, halk için mecliste ve yerelde en iyi ve verimli çalışmayı birlikte yürüteceklerini söyledi. Yüksekdağ, "Bizim hizmet zeminimiz kentlerimiz ve kentlerimizde ki sorunlardır. Halkımızın siyasal, sosyal ve ekonomik yaşamını en iyi noktaya getirmek için çalışacağız. Yerel yönetimlerimiz hiç bir ayrım yapmadan, hangi partiye oy verdiğine bakmadan hizmet etmelidir ki, sizler zaten bunu yapıyorsunuz. Bizler ister azınlık, ister çoğunluk, ister üç kişi, ister 3 bin kişi, ne olursa olsun herkese eşit mesafede duracağız. Sosyal refah ve siyasal özgürlüklerin genişletilmesi için  tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Deneyim ve gücümüzü birleştirerek Van için en iyisini elde edeceğiz. Halkımızın bizden beklentisi çok büyük. Van'ın ekonomik, siyasi ve sosyal yaşam açısından yüzünün gülmesi gerekiyor. Yaralı bir kenti daha güçlü ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yüksekdağ: Türkiye hala bir belirsizlik içerisinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'erken seçimden çekinmeyiz' açıklamasına tepki gösteren Yüksekdağ, "Olması gereken bir erken seçim değil. Davutoğlu'nun görevi şuan için mevcut olan koalisyon seçeneklerini denemek ve zorlamaktır. Halkımız 7 Haziran'da Davutoğlu'na böyle bir görev vermiştir. Seçimlerden birinci parti olarak çıkan bir partinin genel başkanının bu seçimleri doğru okuması ve buna göre hareket etmesi gerekiyor. Bugün Davutoğlu tarafından erken seçimin adının bile anılmaması gerekiyor. Seçimin üzerinden bir ay geçmesine rağmen Türkiye hala bir belirsizlik yaşıyor. Davutoğlu'nun AKP Genel Başkanı olarak söyleyeceği şey; 'Hükümet kuracağım. En iyi koalisyon seçeneğini yaşama geçireceğim' demek olmalıdır. Davutoğlu'nu bunu söylemeye ve bunun altını çizmeye çağırıyoruz" dedi.  

Yüksekdağ: Erken seçim ihtimalinin bile tartışılmaması gerekiyor

"Bugüne kadar hangi seçenek masaya konulmuş ve çözümsüz kalınmışta erken seçim seçeneğini bir ihtimal olarak telaffuz ediyor" diyerek Davutoğlu'na tepki gösteren Yüksekdağ, erken seçim tartışmalarının bir ihtimal olarak bile tartışılmaması gerektiğini söyledi. Bunun bir ihtimal olarak bile tartışılmasının seçmen iradesine karşı yapılan bir haksızlık olduğunu aktaran Yüksekdağ, "Şuan tek seçenek olarak koalisyon ihtimalleri üzerinde durulmalı. Ama bunun için Cumhurbaşkanı'nı görevini yerine getirmelidir. Cumhurbaşkanı'nın görevi, erken seçim için kamuoyunu hazırlamak değil, seçimlerden birinci çıkan partiye koalisyon kurması için yetki vermektir. Bu ülkede siyasetçiler, kurumlar maalesef görevlerini yapmıyorlar. Cumhurbaşkanı kendi görevini yapmalı ve Davutoğlu'na yetki vermelidir. Siyasette şuan bir tıkanma yok ve erken seçim isteyen bir çoğunluk yok. Bunu kimlerin istediği belli. Cumhurbaşkanı bunu istiyor. Davutoğlu erken seçim istemese bile bu sürece müdahale etmiyor ve koalisyon çalışmalarını yapmıyor. Siyasetin kurumlarında ki işleyişinde bir sorun yaşanmıyor, sorun birinci gelen partinin işleyişindedir" ifadelerini kullandı.

'Hükümetin kurulması için dolaylı ve doğrudan bir rol düşerse bunu yerine getirmede bir tereddüt dahi göstermeyiz'

Koalisyon tartışmalarına da değinen Yüksekdağ,  HDP olarak kendilerine gelecek hiçbir koalisyon teklifine kapıyı kapatmadıklarını söyledi. Yüksekdağ, "Biz sorun çözmek için siyaset yapıyoruz. Bize hükümetin kurulması için dolaylı ve doğrudan bir rol düşerse bunu yerine getirmede bir tereddüt dahi göstermeyiz. Biz bu kadar samimi yaklaşırken, diğer sistem partileri bizim gibi samimiyetle bu duruma yaklaşmıyorlar. Kırmızı çizgiler bizden gelmiyor. HDP'nin hiçbir siyasi barajı yoktur. Halkımız neyi istiyorsa, ilkelerimiz çerçevesinde onları yapmak için çalışıyoruz. Başta MHP , sonrasında da AKP tarafından HDP'ye yönelik 'kırmızı çizgi' ve HDP'yi yok sayma siyaseti izleniyor. Bu da Türkiye'deki sistem siyasetinin krizidir. 7 Haziran seçimleri kimlerin kriz içerisinde olduğunu göstermiştir. Kriz içerisinde olan HDP değildir.  Biz çok rahatız. Hiçbir gerilim, hiçbir telaş ve kontrolsüzlükle bu sürece yaklaşmıyoruz. MHP faşizan ve retçi bir anlayışla hareket ediyor. Kimse bizim gücümüzü yok sayma lüksüne ve şansına sahip değildir. Ne derseniz deyin, HDP ile aynı milletvekili sayısı ile mecliste olduğunuz gerçeğini değiştiremezsiniz. HDP'nin 6 milyon insanın iradesi olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz. Acı olabilir ama bu gerçekle yüzleşmeleri gerekiyor. HDP olarak kısa bir süre sonra, barış, adalet ve demokrasi başlıkları altında koalisyon ilkelerimizi açıklayacağız" dedi.  

Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, herkesin bu seçim sonuçlarını doğru okuması gerektiğini söyledi. Van halkının bu tablonun doğru okunması gerektiğini istediğini söyleyen Kaya, seçilen milletvekillerine başarılar diledi. Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.