Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

FIRTINAYLA GELENLERDEN

Şu garip dünyada eşekleri bile kullanan köpeklerin olması ne garip...

Tüm dünyaları, kendilerine ördükleri kafes içi olanlar; biliniz ki dışınızda da hayatlar var...

Allah sağlık versin de hep çalışalım… ‘Çalışmak’ insanı biraz yorsa bile, zihni gençleştiriyor.

Ramazan ayı yaklaşıyor, bu ayda mazeretsiz olarak oruç tutmayacak olanlar, ay boyunca 'dilek' tutabilirlermiş... Hemşerim bir prof. (adı bende mahfuz) 'fetva' verdi (!).

Hırsızlarla (!) ortak olanlar da ‘hırsız’ olur mu ki? İşler daha da zorlaşır mı ki? Mal (çalınacak para-mara) paylaşımı ciddi ölçüde problem olur mu ki? (Kasıt aramayın! Bilmediğimden soruyorum.)

Hani diyorum; halinden ‘memnun ‘olan bazı yaratıkları şey çukuru veya diğer adıyla kanalizasyondan çıkarmak için hiç uğraşmamak gerek. Hallerinden memnun olanlarla niye vakit kaybedilsin ki...

Bir Aksakal, bir zamanlar demiş ki: Nice yıllardır, yazılar yazdım suların üzerine, ama hiç kimse okumadı, okuyanlar anlamadı, anlayanlar unuttu ve sözler uçtu gitti... Kim bilir belki de doğru söylemiştir.

Ne garip'savunma psikolojisi' öyle bir psikolojik durum ki; muhafazakâr olup, kötülükleri de 'muhafaza' eden muhafazakârlar gibi, her türlü yanlışı canla başla savunma, hatta küfrü bile temize çıkarma psikolojisidir!

Yahu arkadaş! Memlekette ne kadar çok 'ahlâklı' insan var...  Hiç bir ahlâksıza rastlamadım bugüne kadar, tam 65 yıl... Allah, Allah... Bende bir gariplik var ama... Yaşlandım galiba... Eskiden vardı da ben yaşlanınca göremez mi oldum ne?

Gerçekten anlayamıyorum: Vatandaş genç... Kısa ömründe hiç ‘koalisyon hükümeti’ görmemiş, koalisyonu yaşamamış, ama kalkmış bana ‘koalisyon hükümetinin fazileti’ni anlatıyor... Çok bilmek de bazen başa belâ... Adama ne dedirttiğini bildirmiyor...

Gün, bugün de bitti. Giden ömürler, bugün de gitti. Yaşayanlar bir gün daha yaşlandı. Kervanlar, güneşin gölgelik kısımlarında mola vermek için bugün de yollara düştüler. Tüm zamanların sahibine emanet olun. Hep sıratı müstakim üzere olun... Sakın ola ki yoldan çıkmayın!

BİR FIKRA… Bir fıkra anlatmak geliyor içinden: Hoca Merhum Nasreddin'e sormuşlar:
- Hocam, affedersin tuvalette sakız çiğnenir mi?
Hoca biraz düşündükten sonra cevap vermiş:
- Çiğnenmesine çiğnenir de, dışarı çıkarken seni gören biri olursa acaba ne düşünür?

Yoruma gerek yok.

Gündemle hele hiç ilgisi yok.
Pire altında deve aramayın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.