Fransız yazardan Erdoğan çıkışı!

Fransız yazardan Erdoğan çıkışı!

Fransa’da yaşayan siyaset bilimci Jana Jabbour, Türkiye’nin uluslararası arenadaki yeri ile ilgili açıklamada bulundu.

Fransa'nın siyaset bilimi alanında önde gelen üniversitelerinden Sciences Po Üniversitesine bağlı Uluslararası Araştırma Merkezi'nde (CERİ) araştırmacı Jana Jabbour, Türkiye'nin uluslararası arenadaki yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BOYUN EĞEN BİR LİDER İSTİYORLAR

Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri değerlendiren, “Türkiye: Farklı bir diplomasinin ortaya çıkışı” adlı kitabın yazarı Jabbour, Türkiye ile AB arasındaki gergin ilişkilerin, AK Parti'nin iktidara geldiği andan itibaren başladığını ifade ederek, “Avrupalıların, Türkiye'nin isteklerini ve amaçlarını yanlış anladığını” kaydetti. Araştırmacı “Avrupa Birliği (AB), Ortadoğu'da güçlü ve Batı'ya hayır demesini bilen bir lider değil, boğun eğen bir lider istiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.