Galaksimizdeki kara delik önümüzdeki yıl görülecek!

Galaksimizdeki kara delik önümüzdeki yıl görülecek!

2018 yılında, 26 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir kara delik görüntülenecek!

ABD Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi yani NRAO bilim insanları, 2018 yılında galaksimizde bulunan ve Sagittarius A olarak adlandırılan kara deliğin görüntüleneceğini açıkladı.

 Dünyanın çevresindeki tüm radyo teleskoplarının kameralarını Samanyolu'nun merkezine çevireceğini ve bu teleskopların ortak çalışarak Sagittarius A'nın görüntülenebileceğini belirten NRAO, daha önce kara delik yansımalarına şahit olunduğunu fakat ilk kez bir kara deliğin fotoğrafının elde edileceğini söyledi.

Monash Üniversitesi Profesörü astrofizikçi Michael BrownOn yıllardır teleskoplar enterforemetre tekniğiyle santimetrelik dalga boyutlarında görüntü almaya çalıştı. Fakat aynı işlem milimetrelik dalga boyutlarıyla yapıldığı takdirde çok daha iyi görüntüler elde edilebilir. Bu kara deliğin görüntülenebilecek olmasının en güzel yanlarından biri de artık bu eylemi gerçekleştirecek teknolojiye sahip olmamız. Bu görüntüleme, son zamanlardaki yörüngesel kara delik dalgaları ve oluşumları için çok önemli olacak. dedi.

NRAO bilim insanları, görüntüler sonucunda gözlemlenecek olan kara deliğin Güneş'ten dört milyon kat daha ağır olduğuna dikkat çektiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.