Galaxy Note 7 Güney Kore'yi Sıkıntıya Soktu!

Galaxy Note 7 Güney Kore'yi Sıkıntıya Soktu!

Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan patlama Güney Kore'de ekonomik zorlukları da beraberinde getirdi, ülkede yer alan %0.1 ila %0.2 arasında gayrisafi yurtiçi hasılanın düşüşe geçtiği, ancak yeni planlar ile en az zarar ile kurtulacak oldukları açıklandı.

Galaxy Note 7 modelleri şimdiye kadar toplamda 21 milyar dolarlık zararı öngörmesine rağmen şirket hakkında bir takım sitelerde ve bir takım iddialara göre toplamda zararın 5 milyar gibi komik bir rakam olduğu ifade edildi, ancak şirketin yeni gelen ifadelerine göre şirket her gün daha da fazla zarar etmeye devam ediyor.

Ancak sadece şirket değil Galaxy Note 7 modellerinden dolayı Güney Kore'de milyarlarca dolarlık bir zararın ülke içerisinde söz konusu olabilecek olduğu ve bu sene içerisinde %1 oranında ekonomik kısıtlamalara gidecek oldukları ifade edildi. Güney Kore'de özellikle devlet adamları ve siyasiler tarafından kısıtlamalar son derece söz konusu iken devletler arasında yaşanan bilim alanına yapılan yatırımlar sayesinde karlılık oranları da git gide daha fazla artmaya devam ediyor, şirletler ve ülke arasında yer alan küçük ancak uzaktan bağlılık ise hem şirketlere karışılamayacak duruma getiriliyor, hemde devletin gücü altında yer alan şirketlerin gelirlerinin sadece belli bir kısmının vergi olarak alınmasını sağlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.