Gelecek ay başlıyor! Türkiye'ye para akacak

Gelecek ay başlıyor! Türkiye'ye para akacak

Gelecek ay doğal gaz aktarmaya başlayacak TANAP’ın Türkiye’ye kümülatif bazda 50 milyar dolar katkı sağlayacağı hesaplandı.

Gelecek ay başlıyor! Türkiye'ye para akacak

Gelecek ay doğal gaz aktarmaya başlayacak TANAP’ın Türkiye’ye kümülatif bazda 50 milyar dolar katkı sağlayacağı hesaplandı. Gayrisafi yurt içi hasılaya 2029 yılına kadar 37 milyar dolarlık katkı verecek proje, birçok ülke ile dev enerji şirketlerinin Türkiye’ye odaklanmasını sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile projede yer alan diğer devlet ve şirket yetkililerinin katılacağı bir törenle TANAP’ doğalgaz aktarmaya başlayacak. Şahdeniz bölgesinden çıkarılan doğalgazın Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasına imkan veren projenin devreye alınması Avrasya bölgesinde ekonomik birliktelik ve enerji arz güvenliği bakımından önemli bir adım olarak bakılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.