Google ve Facebook Denizlerin Altından Fiber Kablolar Geçirecek!

Google ve Facebook Denizlerin Altından Fiber Kablolar Geçirecek!

Google ve Facebook bedava internet hizmeti kararlarının hemen ardından Amerika ve bir kaç ülke tarafından roketin patlatılması iddialarının ardından yeni açıklama yaparak interneti hızlandıracak kablo döşemelerine sahip olacaklarını bildirdi...

Her geçen gün daha fazla internet sorunları yaşanan dünyada maalesef sorunlar her geçen gün artış gösteriyor ve bu sorunlar kablolar ile bitmiyor. Ancak dünyanın 2 dev sitesi olan ve şirket olarak global aktif rol üstlenen Google ve Facebook yeni yapacak oldukları proje sayesinde Hong Kong ve Los Angelas arasında aynı anda 80 milyon Full HD görüntülü konuşmaya izin verecek 120 Tbps hızında fiber optik kablolama sistemini Pasifik'in altından geçirecek ve denizler aracılığı ile tüm dünyaya interneti yayacak.

Sunucu problemlerinin de bu döşemeler sayesinde daha çok yeni sunucular alınacak ve yeni sunucular eklenecek olması dolayısı ile daha sorunsuz hizmetler sunmayı hedefliyor. Tüm dünyada yaşanan olası internet krizinin bu sayede önüne geçmeyi hedefleyen Google ve Facebook bedava internet sunma istekleri kapsamının önüne geçilmesi ve Avrupa Komisyonu tarafından bunun adeta bir ''siyasi krize'' dönüştürülmesi sonucunda bu tür bir karar almış ve ortak olarak adım atmış durumdalar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.