Gültan Kışanak Cezaevine Gönderildi

Gültan Kışanak Cezaevine Gönderildi

Gültan Kışanak 25 Ekimden bu yana gözaltında tutulmaktaydı. Son nöbetçi hakimliğe sevk edilen Kışanak tutuklanarak cezaevine yollandı.

Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak, sevk edildiği mahkemece "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diyarbakır'da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan ve dün ilk kez avukatları ile görüştürülen Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Gültan Kışanak ile ilgili son dakika gelişmelerini herkes merak ediyordu. Kışanak, gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Gültan Kışanak, 25 Ekim 2016’da ‘PKK lehine söylemde bulunmak', ‘olağan üye sıfatıyla katıldığı Demokratik Toplum Kongresi’nde örgüt lehine konuşma yapmak' ve ‘belediye araçlarını PKK’lıların cenazelerine tahsis etmek' iddialarıyla gözaltına alınmıştı.

DBP'li Belediye Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını, belediye önünde protesto eyleminde yakalanan Eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadesinden sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Ata, tutuklandı.

Eş Başkanların Adliye’ye sevk edilmeleri nedeniyle Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekkilleri Güntan Kışanak ve Fırat Anlı’nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirtti ve şöyle konuştu: “İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekkilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.