Hamsiyi mutlaka kılçıklı tüketin!

Hamsiyi mutlaka kılçıklı tüketin!

Uzmanlar hamsi türü balık tüketirken özellikle hamsinin kılçığı ile beraber yenmesinde omega 3 dolayısı ile fayda olduğunu ve omega 3 vitaminlerinin yanı sıra mineraller ve besin değerleri açısından da kılçıklı tüketilmesini istedi.

Uzmanlara göre hamsinin kılçığında yer alan vitamin değerleri büyük bir önem ve değer taşıyor olmasına rağmen bir çok vatandaş hamsiyi kılçıklarının boğazına batma korkus ile kılçıksız tüketmeye önem gösteriyor, uzmanlar ise tam tersini ifade ederek hamsinin genellikle kılçığı ile beraber tüketilmesini, hamsinin kılçıklı olarak tüketilmesi durumunda faydasının her zaman daha fazla olduğunu ifade ediyor.

Bir çok unutkanlık ve sağlık sorununa iyi geldiği ifade edilen balığın kısa ve uzun vadeli olarak insan sağlığına faydalarının son derece yararlı olduğunu, faydalarının yanında etkisinin ve hastalıklara karşı insan vücudunu koruyan vitaminleri vermesinin sağlık açısından da yararlı olduğunu ifade ediyor. Hamsinin kılçığının 12 yaşından küçük çocuklara mutlaka ayıklanıp verilmesi taraftarı olan uzmanlar 12 yaşından büyüklerin ise boğazlarına kılçık takılmasının söz konusu olmadığını ve bundan dolayı kılçıklı tüketmelerine izin verilmesinde herhangi bir sakınca değil fayda olduğunu açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.