Hangi Yiyecekler ve İçecekler Zekayı Güçlendirir?

Hangi Yiyecekler ve İçecekler Zekayı Güçlendirir?

Uzmanlar kış aylarına girdiğimiz bu günlerde yaptıkları yeni bir takım açıklamalar ile beraber hangi besinlerin insan sağlığına iyi geldiği ve hangi besinlerin insan zekasını güçlendirdiğine değindi. Uzmanlara göre bu besinler arasında bir çok gıda....

Uzmanlar bir çok gıdanın insan sağlığı üzerinde faydalı etkileri olduğu kadar zararlı etkileri de olduğunu ifade ederek bu zararlı gıdaların arasında yağların geldiğini ve her türlü yararlı olan yağların bile bazı organlara zarar verebilecek olduğunu ifade etmeye devam ediyor. Özellikle uzmanlara göre sağlıklı beslenmek aslında hiçbir zaman mümkün değil, zira bazı bilinmeyen geçici hastalıklar, gıdaların içerisinde yer alan maddeler ve bir çok gıdanın yapılış tarzı dolayısı ile yeryüzünde bir çok gıdayı şansa bala yiyoruz.

Bal demişken aklınıza hemen balın zararsız olduğu gelmesin, uzmanlar fazla bal tüketiminin özellikle son yıllarda şekerli bal tüketiminin artmasının diyabet ve böbrek sorunlarına neden olabilecek olduğunu, idrarda koyulanma görülebilecek olduğunu ifade ediyor. Bunun yanı sıra uzmanlara göre en çok faydalı olan besin ise her nerede yetişir ise yetişsin, her nereden tutulursa tutulsun balık oluyor. Omega 3 yağları içeren gıdalarında normal tüketimde faydalı olduğuna değinen uzmanlar bu tür yağların balık üzerinden de alınabilecek olduğu gibi benzer yağ gruplarının yanı sıra balıktan alınan faydanın hiçbir gıdada olamayacak olduğuna değiniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.