Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Vefatının 42. yılında andığımız AYAKLI KÜTÜPHANE BOZKIRLI MUSTAFA EFENDİ DİYOR Kİ...

30.09.1979 da aramızdan ayrılan Konya'mızın yetiştirdiği Büyük Fıkıh Alimi Bozkırlı Mustafa Efendi'yi rahmetle anıyoruz. Vefat yıldönümü münasebetiyle kendisinden bir kaç pasaj aktaralım:

"Fetva verirken sorulara asla kafadan cevap vermem, evdeysem kitaptaki yerini gösteririm, değilsem kaynak adını veririm, böylece insanlar sözlerimden emin olurlar."

"Her alanda, özellikle dini konularda söylenen sözlere hemen inanmayın! Kimin hangi kaynaktan konuştuğuna dikkat edin. Kur’an ve Sünnete dayanmayan sözlere inanmayın, bizzat araştırın. Size anlatılanları; akıl, bilim ve vahiy süzgecinden geçirin, sorgulayıcı olun. Aksi halde, dini istismar ederek çıkar sağlayan ve kötü emellerine alet eden sahtekarların tuzağına düşersiniz."

"Siz, ilme değer verirseniz ilim sizi yüceltir. Zengin insanlar paralarını, varlıklarını korumak zorundadır. İlim ise, alimleri korur. Ben hayatım boyunca ilim sayesinde çok şeref ve itibar gördüm. Zenginler, makam-mevki sahibi insanlar, devlet adamları, bütün halk, hepsi bana hürmet ettiler. Bu saygıyı ilme borçluyum.

Dikkat ettiyseniz ansiklopedilerin sayfaları hep bilim insanlarıyla doludur. Benim size tavsiyem; ilme değer verin, bilgili olmaya çalışın. Kendinizi geliştirmek ve ülkenizi yüceltmek ancak ilimle olur. Ne buyuruyor Allah Teala: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (Zümer Suresi, ayet,9)

"Bu dünya geçicidir. Her şeyin bir sonu var, sonsuz olan Allah’tır. Ben de her fani gibi öleceğim. Biliyor ve inanıyorum ki, sizlerle mutlaka ahirette buluşacağım, Tek dileğim; hayatımdan ders alıp beni hayırla anmanız ve bana dua etmenizdir..."

Bozkırlı Mustafa Efendi'nin Kütüphanesindeki 2247 ciltlik en nadide Arapça ve Osmanlıca Kitaplar, Konya Belediyesi tarafından satın alınarak Koyunoğlu Müzesine kazandırılmıştır.

ALLAH RAHMET EYLESİN.

bozkirli-mustafa-efendi.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.