Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Hasbelkader Sorulmuş Sorular

Kediler fareyle, fareler de kediyle nasıl oynarlar?

Bazı insanlar ‘güçlü’ olmasalardı ‘zayıf’ mı olurlardı?

Kocayan her kurt, çakallara muhakkak maskara olur mu?

Kişiler bir an için öldüklerini farz etseler, acaba akıllarına ilk önce ne gelir?

Aşağıdan bakanlar yukarıda, yukarıdan bakanlar da aşağıda ne görürler?

Ahhh, ah... Ey benim Göçebe ruhum! Ne zaman yerleşik hayata geçeceksin?

El âlemin en akıllıları kimlerdir ve hangi ülkede ve hangi şehirde hangi hâl üzre yaşarlar?

Sun’i olarak büyüyen ve güçlenen varlıklar ne zaman normalleşirler ya da normalleşirler mi?

Adı ‘Aşkabat’ olan bir şehir, gerçekten aşk, sevgi ve muhabbet ile mi yoksa tersi vasıflarla mı yönetilir mi?  

Devekuşlarının kafalarını kuma soktuklarında, gövdelerinin de gözden kaybolduğu/ görülmediği bir ülke var mıdır? Varsa hangi ülkedir?

Hangi ülkede hiç ölmeyen meslekler şunlardan hangisi veya hangileridir:

( ) Yalakalık        ( ) Fırsatçılık         ( ) Yağcılık        ( ) Dalkavukluk         ( ) Hepsi

O değil de; şu garip memleketimde yaşayan tüm insanlara sorsanız, istisnasız hepsi, kendilerinin 'dürüst' olduklarını söylerler... Acaba diyorum; bu ‘dürüst olmayanlar’ nerede yaşarlar?

Hani bazen insanın aklına sapan-saçma sorular gelir ya... İşte şimdi benim de aklıma öyle bir soru geldi. Sizinle paylaşayım istedim: Geceler olmasaydı, gündüzler nasıl anlaşılırdı?

Tüm marifetlerini sergilemelerine, kamuoyuna takdim etmelerine rağmen aday olamayan, olup da seçilemeyen vekil adayları, uğradıkları ve yaşadıkları şoktan çıktıktan sonra, acaba ne yaparlar?

Hangi ülkede yıllardır birlikte çalıştıkları ve kader (!) birliği (!) yaptıkları arkadaşlarından ayrılıp büyüyen, güçlenen ve embesil hale gelen zevat, geride bıraktıkları arkadaşlarını inek ve/veya sinek gibi görürler?

Sadece küçüklerin, ırgatların, emir-erlerinin, marabaların, uşakların, gedaların ve ikinci ya da üçüncü sınıf insanların OKUDUKLARI, diğerlerinin hiç OKUMA İHTİYAÇLARI olmayan ülke var mıdır? Varsa neresidir? 

Zurnalar sustuktan, davullar patladıktan ve balonlar söndükten sonra koyu bir sessizliğe bürünen insanların durumu nasıl açıklanır? Ortaya çıkan derin ve korkutucu sessizlik, yoğun ve hacmi yüksek sese alışanları ne hale getirir?

O değil de... 50 aşkın süredir seyahat ediyorum. Bir zamanlar her türlü ticari tesiste bile başörtüleri çalıştırmayanlar, son yıllarda hem de hep KASA BAŞINDA onları çalıştırıyorlar... Niye ki? Ne değişti? Niye başka yer değil de KASA? Kötü niyetim yok, PİRE altında DEVE aralayın! Sadece aklıma geldiği için sordum.

Ahhh, ah…

Daha soru çok da…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.