Hastalar Kime Emanet? Yoğun Bakımda Olay Paylaşım!

Hastalar Kime Emanet? Yoğun Bakımda Olay Paylaşım!

Geçtiğimiz gün İstanbul'un köklü hastanelerinden birisinde yaşanan olayda tüm hastane yönetimi ve vatandaş büyük bir şok etkisi yaşadı, hastanede görevli E.G. tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada hastanenin yoğun bakım ünitesinde çekilen ve kendilerini savunamayacak durumda olan çıplak hastalar ile kendisini selfie çeken hastane görevlisi hemşire hakkında derhal soruşturma açıldığı ve bu soruşturmanın sonucuna göre çalışanın işine son verilecek olduğu ve maddi, manevi tazminat talebinde bulunulabilecek olduğu ifade edildi.

Hastane yönetimi tarafından ise suçlunun adeta kendileri değilmiş gibi ''anlayış gösterilmesini istiyoruz'' açıklamasının ardından hastanede yakınları bulunan aileler tarafından yaşanan bu rezilliğin telafisinin asla olmadığı, ölüm döşeğinde olan hasta yakınlarının ailelerinin morallerinin ve psikolojilerinin bu yaşanan olay sonrasında derinden sarsıldığı ifade edilirken ''yoğun bakım = ev'' olarak gösteren bu sağlık çalışanının derhal bir ceza alması ve cezasından hemen sonra bir daha bu mesleğe alınmaması ve psikolojik olarak gerekirse yatılı ve zorla tedavi edilmesi gerektiği ifade edildi. Sosyal medyada kısa sürede gündemin 1. sıralarına yerleşen haberde bir çok vatandaş tepkisini ''derhal atılsın'' diyerek gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.