Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Hatırlama ve hatırlatmalar

‘Ayrı dünyaların Adamları’nı ortak bir zeminde birleştiremezsiniz...

Hoş görün, hoş görün... 'Kusursuz bir aptallığa' sahip olan insanları hoş görün...

‘Boşa bağlarnmamış bülgül gülüne’ diyen Usta’nın bu sözünün üzerinden yıllar geçti

Allah, bir şeyin ‘olmasını’ veya ‘olmamasını’ murat etmişse, onun için bir ‘vesile’ kılar.

Hiç bir insanın işi bitmez. Mezarlıklar, işleri ‘yarım kalmış’ insanlarla doludur. Bitirmeye uğraşmayın, bitiremezsiniz...

‘Ülkemizde petrol vardı da biz mi içtik' diyen, ‘Çoban Sülü’ lâplı  ‘İskele Babası'nın hesap vermeye gitmesinin ardından yıllar geçti.

Allah vaadinden dönmez, vaadi var: Nurunu tamamlayacaktır. Kıyamet günü gelmeden, karanlık günler, aydınlığa ve nura kavuşacaktır.

Dünyamızda dereler kuruyor, göller kuruyor, pek çok akarsu kuruyor. Kutuplarda buzlar eriyor ve öyle ki bir gün gelecek ki insan nesli de kuruyacak...

‘Cumhuriyet rejiminin yerine iyice oturtulabilmesi için Osmanlı’yı kötülemek zorundaydık’ diyen ‘İskele Babası’nın hesap vermeye gitmesinin ardından yıllar geçti.

Bir zamanlar milletvekili olan Çetin Altan'ın, mecliste  (TBMM) yaptığı konuşmada 'Ulan Müslümanlar! Cennet sizi bekliyor, ne bekliyorsunuz, hadi ölün (lan) ' diyeli yıllar geçti...

Savunduğun fikir veya görüşün, birileri tarafından belge veya belgelerle ile çürütüyorsa, buna rağmen sen inadından vazgeçmiyorsan ve karşı belge de sunamıyorsan, en azından susacaksın.

Eskişehir'de bir lise öğrencisinin duvara orak- çekiç resmi çizdiği için nezarete alınmasından sonra Çetin Altan'ın, "O orakla boynunuzu biçeceğiz. Çekiçle de kafanızı ezeceğiz" diyeli elli yıl geçti.

Bir zamanlar popüler yapılan TV haber sunucusu Reha Muhtar’ın verdiği bir haberde bir polis uygulama noktasında, ‘Çankaya’da durdurulup arama yapılan bir taksinin bagajında bir kamyon siyah bulundu’ dediğinin üzerinden yıllar geçti.

Bir zamanlar popüler yapılan TV haber sunucusu Reha Muhtar’ın verdiği bir haberde, bir trafik kazasında yaralanan ve kan revan içinde bulunan birine  ‘Acı var mı acı?’ sözünün yıllar yılı mizah konusu yapılmasının üzerinden yıllar geçti.

28 Şubat rejiminin piyon ve zalimlerinin işbaşına gelip, icra-i sanat ettiklerinde, ‘inanmış insanlara yapılacak zulmün 1000 sene süreceğini’ söylemelerini üzerinde yaklaşık 20 sene geçti. O zalimlerin bir kısmı geberdi, bir kısmı da şimdi ortada görünmemek için ‘kümeslerde’ yaşıyorlar.

Hani demem odur ki; Ne kadar yıl olduysa, âdemoğlu şu âleme geldiğinden beri söylenmemiş söz, yazılmamış şiir, hikâye ve roman, oynanmamış tiyatro ve keşfedilmemiş coğrafya parçası yoktur. Ancak her âdemoğlu onları tekrar gözden geçirir, revize eder, farklı şekilde yazar ve yaşar, format değiştirir ve dahi yeniymiş gibi takdim eder...

Hülâsa;

Hatırlatacak ve hatırlanacak daha çok husus var da…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum