Havalar Soğudu Uzmanlar Uyarılarını Arttırdı!

Havalar Soğudu Uzmanlar Uyarılarını Arttırdı!

Çocuk ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları uzmanları havaların soğuması ile beraber anne ve babaları uyardı, uzmanlar sıcak havaların geride kaldığını özellikle yeni doğumlar ve 11 yaşa kadar çocukların korunmaya daha fazla muhtaç olduğunu ifade etti.

Uzmanların açıklamalarına göre çocukların sağlıklı bir şekilde beslenmesi bu dönemde en fazla öneme sahip kriterlerden bir tanesi olmasının yanı sıra çocukların daha iyi ve daha zihinsel çalışmalar yapabilmesi için sabah kahvaltılarına da bu dönemlerde daha fazla önem gösterilmesi gerekiyor.

Bununla da sınırlı kalmayan uzmanlar çocukların sağlığının korunması adına kısa kollu giysiler yerine uzun kollu giysilerin giydirilmesi ve çocukların çorapsız gezmesine izin verilmemesi gerektiği konusunda da bir takım giyim kuşam önerileri de bulunuyor. Soğuk havanın etkisi ile çocukların dondurma istemeye devam edebilecek olduğunu açıklayan yabancı uzmanlar bu havalarda dondurma yemesine izin verilmesinin gribin başlangıcı için büyük bir etken olduğunu, dondurma yerine ılık içeceklerin çocuklara verilmesinde herhangi bir sakınca olmadığına değiniyor. Bir çok yerli uzmanda bu açıklamalara benzer açıklamaları her sene yapmaya devam ediyor iken uzmanlara göre gribin yakalayacağı en büyük aylardan bir tanesi olan Ekim ayı maalesef ki çocuklarda halsizlik nedenlerinden bir tanesi olarak da görülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.